Seile: Ja samērot visu pušu intereses būtu tik viegli, uz izglītības ministra amatu būtu rinda

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ja samērot visu izglītības un zinātnes nozarē iesaistīto pušu intereses būtu tik vienkārši, tad uz izglītības un zinātnes ministra amatu veidotos rinda, uzskata izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Esošās valdības veidošanas procesā tieši izglītības un zinātnes ministra meklējumi bija aizņēmuši visvairāk laika, nozares ministru atrodot pēdējo.

Seile sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka izglītības sistēmas problēma ir tā, ka tās spektrā ir daudz problēmu, turklāt tās visas vienlaicīgi viens cilvēks atrisināt nevar.

«Kā virzīties uz priekšu, neizraisot lielu neapmierinātību - tas nav vienkāršs jautājums. Kopš pagājušā gada mazliet ironiski skanošais sauciens par sociālo dialogu nu jau skan mazliet groteski,» pauda Seile.

Viņa minēja, ka ir iespējams sarunāties, mēģinot nonākt pie labākā kompromisa, bet rezultātā tomēr nekur nenonākt. Gadās situācijas, kad kāds spēlētājs, redzot, ka viņa specifiskās prasības netiek ievērotas, ignorē visu citu prasības un uzskata, ka viņa prasības ir vienīgās pareizās, klāstīja ministre.

«Viss lielā mērā ir atkarīgs no personībām, no viņu personīgiem mērķiem, kāpēc viņi ir pie kāda galda. Ja šis process būtu tikai racionāls, tad droši vien uz izglītības un zinātnes ministra amatu stāvētu rinda, jo tas ir svarīgs amats. Bet cilvēki nestāv rindā uz šo amatu,» sacīja Seile.

Patlaban Seili par iespēju turpināt ministres pienākumus jaunajā valdībā nav uzrunājusi iepriekš viņu izvirzījusī partija «Vienotība».

«Par to, ka «Vienotība» mani neplāno izskatīt kā nākamo kandidātu, es uzzināju no medijiem, ar mani neviens nav runājis,» runājot par viņas iespējām turpināt iesāktos darbus ministra amatā, sacīja Seile.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome neatbalsta Seiles atkārtotu darbu ministra amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu