Jaunais Fiat rodsters 124 Spider

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIAT

Fiat klāstā ir jaunpienācējs - sešdesmito gadu divvietīgā rodstera 124 Spider - mūsdienu versija. Automobili Fiat demonstrēja Losandželosas auto izstādē, bet pārdošanā Latvijā tas parādīsies nākamā gada vasarā.

Eiropas tirgum paredzētais Fiat 124 Spider, kura pamata konstrukcija ir tāda pati kā ceturtās paaudzes Mazda MX-5, tiks aprīkots ar 1,4 litru četru cilindru MultiAir Turbo dzinēju. Motors attīsta 140 ZS un 240 Nm, ko sešu pakāpju manuālā pārnesumkārba novada aizmugurējiem riteņiem.

Automobiļa dinamisko raksturu uz ceļa veido ne tikai dzinēja un pārnesumkārbas enerģiskais duets, bet arī sabalansēts svara sadalījums starp asīm, vieglas konstrukcijas virsbūve ar alumīnija komponentēm un precīzs elektriskais stūres pastiprinātājs. Vadāmības īpašībām par labu nāk arī zemais automobiļa smaguma centrs, sportiskam braukšanas stilam pielāgotā piekare un virsbūves stingrība, kas panākta ar viengabala šķērsstieņu sistēmas palīdzību.

Projektējot vadītāja vietu, liela uzmanība pievērsta automobiļa vadības ergonomikai — stūre, pārnesumkārbas svira un pedāļi ir izvietoti tā, lai automobiļa vadība būtu pēc iespējas vienkāršāka, bet visu uzmanību varētu veltīt ceļam. Arī instrumentu panelis akcentē dinamisku braukšanu. Tā centrā ir liela diametra tahometrs, labajā pusē atrodas spidometrs, bet kreisajā informācijas ekrāns.

Fiat 124 Spider būs samērā plašs papildaprīkojuma saraksts, no kā varēs izvēlēties tādas lietas kā multimediju sistēmu ar 7 collu skārienjutīgu ekrānu, USB un audio savienojumiem, trīsdimensiju navigācijas sistēmu, Bluetooth savienojumu, apsildāmus sēdekļus, bezatslēgas aizdedzes sistēmu Keyless Enter’n Go un Bose audiosistēmu ar 9 skaļruņiem.

Pirmie 124 būs speciāla izlaiduma jaunā rodstera modifikācijas — katrai no tām būs individuāls numurs un nozīmīte par godu modeļa gadadienai, virsbūve Rosso Passione sarkanā krāsā un tumšs interjers.

Jaunais Fiat 124 Spider dīleru salonos, tai skaitā pie Fiat pārstāvja Latvijā - Autobrava - parādīsies 2016. gada vasarā.

Foto: FIAT
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu