Izsludināts iedzīvotāju iniciatīvas projektu konkurss Jūrmalas pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jūrmalas pilsētas pašvaldība izsludinājusi projektu konkursu un aicina sabiedriskās organizācijas un biedrības pieteikties pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai 2016. gadam projektu īstenošanai dažādās jomās. Pašvaldības plānotais kopējais finansējums projektiem 2016. gadam ir 150 tūkstoši eiro.

Piešķirot līdzfinansējumu projektu īstenošanai, pašvaldības mērķis ir iesaistīt iedzīvotājus – sabiedrisko organizāciju un biedrību pārstāvjus – Jūrmalas pilsētvides veidošanā, veselīga dzīvesveida veicināšanā, sabiedriskās dzīves, kultūras daudzveidības un integrācijas sekmēšanā, kā arī atpūtas un brīvā laika pavadīšanas iespēju pilnveidošanā.

Pašvaldības līdzfinansējums projektu konkursu veidā 2016. gadā tiks piešķirts publiski pieejamu teritoriju labiekārtošanai, sabiebrības integrācijas veicināšanai, veselības aprūpes pieejamības palielināšanai un veselīga dzīvesveida veicināšanai, sabiedrības izglītošanai vides aizsardzības jomā un kultūras un mākslas attīstības veicināšanai Jūrmalas pilsētā. Lielākais līdzfinansējuma apjoms paredzēts projektiem kultūras jomā (līdz 50 tūkstošiem eiro), kā arī veselības veicināšanas un sabiedrības integrācijas (līdz 42 tūkstošiem eiro katrai) pasākumiem.

Publiski pieejamu teritoriju labiekārtošanā pašvaldības noteiktās prioritātes ir bērnu rotaļu laukumu atjaunošana vai jaunu laukumu ierīkošana, publiski pieejamu teritoriju labiekārtošana un atpūtas infrastruktūras izveide vai atjaunošana. Maksimālais pašvaldības līdzfinansējuma apjoms vienam projektam publiski pieejamu teritoriju labiekārtošanai ir 4000 eiro.

Veselības aprūpes pieejamības palielināšanas un veselīga dzīvesveida veicināšanai Jūrmalas pašvaldība atbalstīs projektus, kas ietver pasākumus veselīga uztura un ikdienas fizisko aktivitāšu veicināšanai, kā arī pasākumus dažādu atkarību mazināšanai. Maksimālais pašvaldības līdzfinansējuma apjoms vienam projektam ir 7000 eiro.

Sabiedrības izglītošanai vides aizsardzības jomā pašvaldības prioritātes ir projekti, kas atbalsta peldvietu Zilā karoga programmas īstenošanai paredzētās aktivitātes, kā arī pasākumus iedzīvotāju un pilsētas viesu izglītošanai par piekrastes vērtībām un to aizsardzību, pilsētas dabas resursu ilgtspējīgas attīstības sekmēšanai un sabiedrības izglītošanai par atbildīgu uzvedību vides saglabāšanai. Maksimālais pašvaldības līdzfinansējuma apjoms vienam projektam ir 640 eiro.

Kultūras un mākslas nozares attīstības veicināšanas jomā tiks atbalstīti projekti, kas veicina kultūras norišu daudzveidību visā Jūrmalas pilsētas teritorijā – no Priedaines līdz Ķemeriem, un projekti, kas popularizē Jūrmalas pilsētas kultūrvēsturi un izcilas kultūras personības. Maksimālais pašvaldības līdzfinansējuma apjoms vienam projektam ir 7000 eiro.

Sabiedrības integrācijas projektu prioritātes ir veicināt sociāli atstumto grupu iekļaušanos sabiedrībā un novērst diskrimināciju, veicināt latviešu valodas prasmju apguvi mazākumtautību pārstāvjiem, nostiprināt latvisko kultūrtelpu un veicināt vienotu izpratni par nozīmīgākajiem vēstures notikumiem. Maksimālais pašvaldības līdzfinansējuma apjoms projektam ir 7000 eiro.

Projektu pieteikumus var iesniegt biedrības, nodibinājumi, kā arī reliģiskas organizācijas, kurām ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Projekti tiks vērtēti atsevišķi katrā nozarē atbilstoši noteiktajām prioritātēm. Maksimālais iespējamais Jūrmalas pašvaldības līdzfinansējums vienam projektam ir 90 % no projekta īstenošanai paredzētā finansējuma kopsummas. Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš – 2016. gada 1. februāris.

Lai sniegtu atbalstu projektu pieteikumu sagatavošanā, Jūrmalas pašvaldība aicina interesentus uz informatīviem semināriem un konsultācijām. Semināri notiks 17. decembrī un 2016. gada 14. janvārī plkst. 17 Jūrmalas pilsētas domes Lielajā zālē Jūrmalā, Jomas ielā 1/5.

Ar Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansēto iedzīvotāju iniciatīvas projektu izstrādes, vērtēšanas un īstenošanas nolikumu var iepazīties Jūrmalas pilsētas pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lvsadaļā «Sabiedrība»–«Iedzīvotāju iniciatīvas projekti».

Projektu konkursa nolikums pieejams šeit:

Jūrmalas pilsētas pašvaldība piešķir līdzfinansējumu iedzīvotāju iniciatīvas projektu īstenošanai dažādās jomās jau vairākus gadus. 2015. gadā pašvaldības kopējais līdzfinansējums iedzīvotāju iniciatīvas projektiem bija vairāk nekā 140 tūkstoši eiro. Rezultātā ar iedzīvotāju līdzdalību Jūrmalā tika īstenoti vairāk nekā 40 dažādi projekti.

Piemēram, Jūrmalas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem bija pieejamas bezmaksas jogas, ciguna, ielu vingrošanas un nūjošanas nodarbības veselības veicināšanai. Pilnveidots arī labiekārtojums un atpūtas infrastruktūra – uzstādītas ielu vingrošanas ierīces, 2014. gadā ierīkots volejbola laukums, labiekārtots daudzdzīvokļu namu pagalms. Sabiedrības integrācijas jomā rīkotas ekorokdarbu darbnīcas iedzīvotājiem ar dzirdes traucējumiem un dzirdīgiem jūrmalniekiem, šūšanas nodarbības nodarbinātības veicināšanai un citi atbalsta pasākumi. Savukārt kultūras pieejamības un mākslas veicināšanai tika rīkotas grafikas darbnīcas un meistarklases, brīvdabas kinoseansi,atbalstīts Latvijas mākslinieku plenērs un albuma «Jūrmalas vēsturiskās vietas gleznotāju, grafiķu un fotogrāfu acīm» izdošana, kā arī īstenoti citi projekti. Pielikumā foto no Jūrmalas pilsētas domes arhīva:

  • veselības veicināšanas projektu konkursā pašvaldība atbalstīja jogas nodarbības. Projekta laikā visu vasaru Jūrmalas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem kvalificētu treneru vadībā tās pieejamas bez maksas;
  • pašvaldības līdzfinansējums projektu konkursos piešķirts arī vingrošanas rīku izgatavošanai un uzstādīšanai pludmalē, un nodarbībām ielu vingrošanā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu