Eksperts: grūti atrast iemeslus, kāpēc Straujumas valdība varētu nekrist

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iespēja, ka Laimdotas Straujumas («Vienotība») valdība tuvākajā laikā kritīs ir ļoti reāla - grūti pat atrast iemeslus, kāpēc tas nevarētu notikt, aģentūrai BNS sacīja sociologs, pētījumu kompānijas «Latvijas Fakti» vadītājs Aigars Freimanis.

Viņš norādīja, ka faktiski vienīgais iemesls, kas varētu apturēt Straujumas valdības krišanu, ir iespējamie signāli no pašreizējās koalīcijas partneru puses, ka viņi varētu nebūt ar mieru balsot par «Vienotības» līderi kā valdības vadītāju.

«Skaidrs, ka «Vienotībā» Āboltiņa atbalstu gūs, bet jautājums ir par koalīcijas partneriem. Katrā ziņā ir skaidrs, ka Straujuma pati kategoriski neiestāsies par to, ka arī turpmāk vēlas vadīt šo valdību,» sacīja sociologs.

Freimanis arī pauda viedokli, ka Straujumas valdībai ir jākrīt, jo «tā ir neizdevusies».

«Iemeslu šai valdībai krist ir daudz - ir bijuši dažādi uzstādījumi par reformām un izrāvieniem, bet izdarīts nav faktiski nekas. Valdības rīcība ir bijusi drausmīga, sākot ar jautājumu par pedagogu algām un beidzot ar daudz ko citu. Savukārt valdības pozīcija saistībā ar aviokompāniju «airBaltic» bija vienkārši karikatūra,» sacīja Freimanis.

Jau ziņots, ka kuluāros ilgāku laiku tiek spriests, ka Straujumas valdība pēc nedēļas nogalē paredzētā «Vienotības» kongresa varētu krist. Savukārt Āboltiņa ir paudusi gatavību uzņemties valdības vadītājas pienākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu