ASV Kongress pagarina aizliegumu pārvest Gvantanamo ieslodzītos uz ASV

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Kongress otrdien pagarinājis aizliegumu pārvest ieslodzītos no Gvantanamo bāzes Kubā uz Savienotajām Valstīm, tādejādi liekot šķēršļus prezidenta Baraka Obamas centieniem slēgt militāro cietumu.

Senāts ar 91 balsi par un trim pret apstiprināja 2016.gada aizsardzības budžeta projektu, kurā ietverts aizlieguma pagarinājums.

Pārstāvju palāta likumprojektu atbalstīja pagājušajā nedēļā. Par to balsoja 370 Pārstāvju palātas locekļi, bet pret - 58.

Obama nobloķēja iepriekšējo likumprojektu, lielākoties tieši Gvantanamo dēļ.

Šoreiz Baltais nams nedraudēja ar veto, kas būtu bijis veltīgs, jo republikāņu kontrolētajā Kongresā ir divas trešdaļas vairākuma, lai to apietu.

Cietums Gvantanamo bāzē tika atvērts 2002.gadā, un tajā tika ieslodzītas personas, kas aizturētas toreizējā prezidenta Džordža Buša sāktajā karā pret terorismu.

Gvantanamo cietumā joprojām palikuši 112 ieslodzītie.

Obamas administrācija iecerējusi 59 visbīstamākos Gvantanamo ieslodzītos pārvest uz ASV, bet pārējos uz citām valstīm.

Prezidents vēlas slēgt Gvantanamo cietumu, bet saskāries ar Kongresa opozīciju un citu valstu nevēlēšanos uzņemt ieslodzītos, kas tika turēti aizdomās par terorismu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu