Krieviņš: ierēdņu skaits Latvijā jāsamazina

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ierēdņu skaits Latvijā ir jāsamazina, un šo procesu paredzēts sākt jau no nākamā gada, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš.

Viņš norādīja, ka krīzes laikā - 2008. un 2009.gadā - ierēdņu skaits Latvijā samazināts par trīs tūkstošiem, kas bijis viens no būtiskākajiem samazinājumiem Eiropas Savienībā.

Vienlaikus Krieviņš atzina, ka laikā no 2008.gada Latvijā ir samazinājies kopējais ierēdņu skaits, un tas nozīmē, ka arī ierēdņu daudzums ir jāpārskata. Viņš uzsvēra, ka

ierēdņu skaits netiks samazināts lineāri.

«Nedomāju, ka kāds vēlas izziņu, piemēram, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā gaidīt trīs līdz sešus mēnešu, kā eso to piedzīvoju Francijā,» sacīja Valsts kancelejas vadītājs.

Tiek lēsts, ka ierēdņu skaits Latvijā tiks samazināts par 2,5 tūkstošiem.

No pašreizējiem 11 000 ierēdņu valsts pārvaldē paliktu strādāt aptuveni 9000

Pēc Krieviņa domām, Latvijas ierēdniecības struktūra arvien nav optimāla, lai gan tā vienreiz piedzīvojusi krasu samazinājumu. Taču tagad, domājot par reformu īstenošanu valsts pārvaldē, tiks domāts par pakalpojuma kvalitāti, kādā tos valsts pārvalde sniegt saviem iedzīvotājiem.

Lai ierēdņu skaitu samazinātu pakāpeniski un pārdomāti, Valsts kanceleja kopā ar Finanšu ministrija sāks analizēt ministriju budžetus, tādējādi izvairoties no situācijas, ka viss tiek darīts uz ātru roku. «Nekādā ziņā šis izvērtēšanas process netiks sasteigts. Ja mēs steigsimies, tad iebridīsim vēl dziļāk mežā,» piebilda Krieviņš.

Štatu samazināšana gaida arī pašu Valsts kanceleju,

jo, pēc Krieviņa domām, sākumā jāsakārto pašam sava mājvieta, tādējādi kļūstot par paraugu citām valsts pārvaldes iestādēm.

Kā piemēru viņš minēja, ka pašlaik Valsts kancelejā notiek darbības izvērtējums, kura rezultāti būs zināmi novembrī, un tad arī būs zināms, no kādām štata vietām varēs atteikties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu