Mūzikla «Cukurs. Herberts Cukurs» pirmizrāde notiks Liepājā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Liepājā 11. oktobrī notiks mūzikla «Cukurs. Herberts Cukurs» pirmizrāde, pavēstīja tā producents Juris Millers. Viņš informēja, ka Liepāja par mūzikla pirmizrādes vietu izvēlēta, jo Cukurs šajā pilsētā dzimis. «Cukurs ir Latvijas vēsturē kontraversālākā personība, caur kura likteni spilgti iezīmējas ne tikai atsevišķa cilvēka, bet visas valsts liktenis,» mūzikla pietikumā norādījis Millers.

Mūziklu sarakstījuši komponists Jānis Ķirsis, dzejnieks Pēteris Draguns un dialogu autors Juris Millers. Iestudējuma režisors ir Ivars Lūsis, horeogrāfe - Liene Stepena, vokālā pedagoģe - Andžela Goba, scenogrāfs - Oskars Morozs, tērpu māksliniece - Ieva Lapiņa, producents - Juris Millers. Lomās darbosies Juris Jope, Miervaldis Jenčs, Atis Auzāns, Jolanta Strikaite, Rūta Dūduma, Beāte Zviedre, Elza Natha, Imants Vekmanis, Madars Zvagulis, Gatis Supe, Ivo Grīsniņš-Grīslis un Mariss Daniels Ķirsis.

Sākumā dziesmu tekstu radīšana bijusi uzticēta dzejniecei Andrai Manfeldei, taču viņa pēc to pabeigšanas un atlīdzības saņemšanas 16.marta notikumu kontekstā esot atsaukusi atļauju izmantot savu darbu, kā arī atteikusies atmaksāt saņemto naudu, informēja Millers, piebilstot, ka pašlaik pret Manfeldi esot ierosināta tiesvedība Liepājas tiesā.

Tuvākās izrādes plānotas 12. oktobrī Ventspilī, 16. oktobrī Rīgā, 17. oktobrī Valmierā un 24. oktobrī Jelgavā.

Herberts Cukurs (1900-1965) bija latviešu aviators un virsnieks, žurnālists. Pagājušā gadsimta 30.gados viņš kļuva slavens ar lidojumiem paškonstruētās lidmašīnās no Latvijas uz Gambiju un Japānu. Otrā pasaules kara laikā Cukurs darbojies Arāja sevišķajā vienībā, kas piedalījās holokausta īstenošanā Latvijā, bet pēc kara emigrēja uz Dienvidameriku. 1965.gadā Cukuru Montevideo nogalināja «Mossad» aģenti.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu