Rīgas apgabaltiesa noraida Ušakova prasību pret «TVnet» par 7,1 tūkstoša eiro piedziņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas apgabaltiesa trešdien noraidīja Rīgas mēra Nila Ušakova prasību pret portālu «TVnet», ar kuru viņš par goda un cieņas aizskaršanu vēlējās piedzīt 7,1 tūkstoti eiro mantisko kompensāciju, uzzinājām tiesā. Apelācijas instances tiesa lietā taisīja jaunu spriedumu.

Jau vēstīts, ka ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas pērnā gada 30.septembra spriedumu, uzlikts par pienākumu «Tvnet» atsaukt nepatieso ziņu par Ušakovu saistībā ar Rīgas brīvostu un daļēji apmierināja mēra pieteikto prasību par mantiskās kompensācijas piedziņu no «Tvnet».

Pirmās instances tiesa nolēma, ka «TVnet» pārpublicētais un papildinātais «Nekā personīga» sižets saistībā ar Rīgas brīvostu ir uzskatāmas par Ušakova godu un cieņas aizskarošām. Tiesa arī uzlika par pienākumu «TVnet» ziņas atsaukt un Ušakova pieteikto mantiskās kompensācijas piedziņu par nodarīto morālo kaitējumu 7,1 tūkstoša eiro apmērā - apmierināt daļēji.

Atbildētājs pirmās instances tiesas spriedumu pārsūdzēja apelācijas kārtībā.

Pilns tiesas spriedums lietā būs pieejams 14.oktobrī.

Iepriekš Ušakova advokāts Jānis Dzanuškāns aģentūrai BNS pastāstīja, ka prasība par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu, atvainošanos un mantiskās kompensācijas piedziņu par nodarīto morālo kaitējumu tiesā iesniegta saistībā ar «TVnet» pārpublicēto «Nekā personīga» sižetu saistībā ar Rīgas brīvostu. «TVnet» esot sižetu papildinājis ar citu informāciju.

Ušakovs savā «Twitter» kontā iepriekš norādījis, ka ar pirmās instances tiesas spriedumu daļēji apmierinātās prasības par pieteiktās mantiskās kompensācijas piedziņu no «Tvnet» par nodarīto morālo kaitējumu tiesas noteikto summu pārskaitīs Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu