Aizdomās par kukuļņemšanu arestēts Tallinas mērs Edgars Savisārs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas Drošības policija (KaPo) aizdomās par kukuļņemšanu otrdienas rītā arestējusi opozīcijas Centra partijas līderi un Tallinas mēru Edgaru Savisāru, vēsta nacionālā raidsabiedrība ERR. Savisārs kukuļus atkārtoti pieņēmis 2014. un 2015.gadā, norādīja KaPo. To kopējā vērtība lēšama vairākos simtos tūkstošu eiro.

Tallinas mērs tiek turēts aizdomās, ka kukuļus pieņēmis kā īpašumu, tā atlaižu formā

Šodien apsūdzības par palīdzību kukuļņemšanā, kukuļdošanā, kā arī starpniecību kukuļošanā izvirzītas arī vairākām citām personām. Visi aizdomās turamie ir Igaunijas pilsoņi.

ERR ziņoja, ka šajā lietā ir pavisam septiņi aizdomās turamie.

Savisārs tiek turēts aizdomās četrās kriminālās epizodēs, bet neviena no tām nav notikusi pēc Savisāra izrakstīšanas no slimnīcas, kur viņam pēc smagas bakteriālas infekcijas tika amputēta kāja.

Politiķis apsūdzēts par kukuļu ņemšanu sev un Centra partijas labā, taču partijai apsūdzības nav izvirzītas. Mediji ziņo, ka šodien, iespējams, saistībā ar šo lietu arestēts arī būvniecības koncerna «Rand&Tuulberg» īpašnieks Aivars Tūlbergs.

Prokuratūra apstiprināja, ka Tūlbergs arestēts, bet atteicās izteikties par to, vai tas ir saistīts ar Savisāra aizturēšanu.

Centra partija jau paziņojusi, ka tās līdera arests ir politiski motivēts

«Lietai izraudzītais laiks ļauj noprast, ka tā tiek izmantota, lai aizēnotu ar valdošās koalīcijas partijām saistīto vērienīgo Tallinas ostas korupcijas skandālu,» sacīja Centra partijas preses sekretārs Tāvi Puks.

Savisāra darbības izmeklētas arī agrāk. Tā visas bijušas saistītas ar aizdomīgu finanšu atbalstu pašam politiķim vai Centra partijai.

KaPo 2010.gadā atklāja, ka toreizējais «Krievijas Dzelzceļa» vadītājs Vladimirs Jakuņins apsolījis 1,5 miljonus eiro Savisāra politiskās partijas atbalstam nākamā gada marta parlamenta vēlēšanās.

2013.gadā prokuratūra apstiprināja, ka tiek veikta ar Savisāru saistīta izmeklēšana par naudas atmazgāšanu. Tiesa gan, nekādu seku tai nebija.

Igaunijas premjers: Apsūdzības Savisāram ir trieciens Igaunijas reputācijai

Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass, otrdien izsakoties par kukuļņemšanā apsūdzētā Tallinas mēra Edgara Savisāra arestu, sacīja, ka jau šādu apsūdzību izvirzīšana kaitē Igaunijas reputācijai, vēsta nacionālā raidsabiedrība ERR.

«Izmeklēšanai un tiesai jāceļ patiesība gaismā, tomēr ir skaidrs - fakts vien, ka ir iemesls šādām aizdomām, ir ļoti nopietns trieciens Igaunijas reputācijai,» sacīja premjers. «Korupcija ir ļoti nopietns drauds drošībai. Igaunijā nevienam nevajadzētu domāt, ka viņi atrodas virs likuma,» norādīja Reivass.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu