Izsmalcināta šefpavāru meistarklase aicina iepazīt cukura pasauli

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plašākā pārtikas izstāde Baltijas valstīs «Riga Food» šogad apmeklētājus priecē ar Latvijā divu izslavētu šefpavāru un divu konditoru meistarklasi pavārmākslā. «Dansukker» stendā ikvienam interesentam ir iespēja vērot ēdienu pagatavošanas procesu un pie reizes uzzināt vērtīgu informāciju un padomus par 20 dažādiem cukura veidiem.

Visas izstādes garumā apmeklētāji tiek aicināti iepazīties ar dažādas konsistences un garšu cukura produktiem, kā arī papildināt savas zināšanas konditorejā un smelties iedvesmu no profesionāliem saldumu meistariem.

Vakar savu sniegumu demonstrēja delikatešu veikala «Gastronome» šefkonditors Jānis Večens, kurš gatavoja trīs saldos ēdienus - «Macaroons» cepumus, vēja kūkas un apelsīnu siera kūku.

«Vēja kūkas vienmēr ir bijušas manā našķu topa augšgalā, taču līdz šim nekad tās nebiju baudījusi ar marakujas pildījumu. Jāņa Večena izpildījumā tās bija vienreizējas,» stāsta izstādes apmeklētāja Anna Vītoliņa.

Līdzīgās domās par Jāņa Večena meistarklasi bija Rihards Ozoliņš, kurš labprāt gatavo sev un savai ģimenei. «Man vislabāk patika makarūni. Pats tos nekad neesmu taisījis, taču domāju, ka uzcepšu tos uz nākamo nedēļas nogali, kad meitai Evitai būs vārda diena,» iespaidos dalās Ozoliņš.

Savukārt šodien ir iespēja vērot Latvijā pazīstamā restorāna «Kaļķu vārti» ne mazāk populārā šefpavāra Raimonda Zommera gatavotos trīs ēdienus - ceptu pīles krūtiņu, niedru cukurā sautētu ķirbi ar karsti kūpinātu pālijas fileju, un aveņu zupu ar timiāna cepumu.

Nedēļas nogalē uzstāsies saldumu meistare Liene Tomsone un restorāna «36.līnija» šefpavārs Lauris Aleksejevs. Sestdien 6.septemrī Tomsone izstādes apmeklētājus iepriecinās ar saviem izslavētajiem trīs našķiem – aveņu tiramisu, vīģu trifelēm un tumšās šokolādes cepumiem.

Izstādes pēdējā dienā uz «Dansukker Saldās virtuves»skatuves kāps Lauris Aleksejevs, kurš gatavos dzērveņu un rupjmaizes semifredo, tiramisu ar maskarpones krēmu un īrisa mērci, ribiņas ar sīpolu ragū un dārzeņus ar tumšo cukura sīrupu.

«Dansukker» aicina iesaistīties diskusijā ar virtuves ekspertiem, apmainīties idejām un nogaršot kādu no gardajiem ēdieniem. Šefpavāri skatītājus priecēs katru izstādes dienu no plkst. 12.00 līdz 16.00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu