Ukraina ievieš jaunas sankcijas pret Krieviju, tās nosakot arī četriem Latvijas valstspiederīgajiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mykhailo Markiv/TASS/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko trešdien paplašināja sankcijas pret Krievijas fiziskajām un juridiskajām personām, kas saistītas ar Krimas aneksiju un prokrievisko separātistu nemieriem Donbasā, informēja prezidenta preses sekretārs.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko trešdien parakstījis rīkojumu par personīgu sankciju noteikšanu Krievijas un citu valstu pilsoņiem par noziedzīgu darbību pret Ukrainu, kā arī virknei uzņēmumu.

Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome 2.septembrī pieņēma lēmumu par juridisko un fizisko personu loka paplašināšanu, pret kurām Ukraina piemēro ekonomiskās sankcijas un citus ierobežojošus pasākumus. Pēc parakstīšanas un publicēšanas prezidenta mājaslapā tas stājies spēkā.

Jaunajā sarakstā iekļautas 105 juridiskas un 388 fiziskas personas, kuru vidū ir 23 valstu pilsoņi, tostarp četri Latvijas valstspiederīgie - avīzes «Vesti segodņa» žurnālisti Eduards Eļdarovs, Vladimirs Bučeļņikovs, Ērika Rugaļska un bijušais Saeimas deputāts Nikolajs Kabanovs.

Starp sarakstā iekļautajām Krievijas amatpersonām ir Kremļa galvenais propagandists un informācijas aģentūras «Rossija segodņa» ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs, aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs, bērnu tiesību ombudsmens Pāvels Astahovs, Valsts domes spīkers Sergejs Nariškins, dziedātājs un Valsts domes deputāts Josifs Kobzons un vairāki citi.

Starp sankcijām pakļautajām kompānijām ir aviokompānijas «Aeroflot», «Sibirj», «Orenburgskije avialiniji», ieroču uzņēmums» Almaz-Antej», banka «Gazprombank» un telekanāli «Pirmais kanāls», NTV, «Rossija-24». Pret juridiskajām personām paredzētas dažāda veida sankcijas - aktīvu bloķēšana, kā arī ekonomisko un finansiālo saistību izpildes apturēšana, aizliegums izsniegt kredītus, aizdevumus un finansiālo palīdzību, aizliegums veikt kreditēšanu vērtspapīru pirkšanas ceļā, aizliegums pirkt vērtspapīrus.

Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome pagājušajā nedēļā paziņoja, ka ierobežojumus pret Krievijas fiziskajām un juridiskajām personām Ukraina sāka ieviest no pagājušā gada marta un šobrīd Ukrainā aizliegts iebraukt vairāk nekā 1700 Krievijas pilsoņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu