Rīgā puspliks vīrietis sabojājis Dalī darinātu bronzas skulptūru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgā, Latvijas Mākslinieku savienības galerijā, šodien kāds puspliks vīrietis sabojājis mākslinieka Salvadora Dalī darināto bronzas skulptūru «Eņģeļa parādīšanās».

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis pastāstīja, ka šodien pusdienas laikā policija saņēma izsaukumu uz galeriju, kur kāds izstādes apmeklētājs «uzvedās neadekvāti». Notikuma vietā noskaidrots, ka 1985.gadā dzimušais vīrietis uzvedies agresīvi un jau bija pamanījies sabojāt Dalī bronzas statuju, kā arī izsist vairākus logu stiklus.

Skulptūrai tika nolauzta kāja.
Vīrietis savainojies ar stikliem un ar asinīm notraipījis vēl citus mākslas darbus - gleznas, kas atradušās pastāvīgajā ekspozīcijā.

Galerijā pastāstīja, ka

vīrietis bija tērpies tikai peldšortos un uzvedies neadekvāti.

Viņš skulptūru nogāzis no aptuveni metru augsta podesta, kā arī no podesta noplēsis audumu. Tad viņš aizgājis līdz blakus zālei un ar ugunsdzēšamo aparātu sācis dauzīt logus.

Uzbrucēju apturējuši Latvijas Mākslinieku savienības darbinieki. Ja vīrietis netiktu laicīgi apturēts, tad izstādes darbiem zaudējumi būtu nodarīti vēl lielāki, norādīja galerijā.

Latvijas Mākslinieku savienības prezidents Igors Dobičins papildināja, ka šī

vīrieša huligāniskās darbības notikušas vairākās telpās

- gan izstādē «Salvadors Dalī un Pablo Pikaso», gan Latvijas Mākslinieku savienības muzeja ekspozīcijā, gan Anša Dobičina personālizstādē «Atopos».

Vīrietis aizturēts un nodots mediķu aprūpē. Policijā sākts kriminālprocess par huligānismu. Mākslas darbiem nodarīto zaudējumu apmērs tiks precizēts izmeklēšanas laikā. Izmeklēšanā tiks noskaidroti vīrieša rīcības motīvi.

Konkrētā izstāde ir sadarbības projekts, kurā Krievijas kolekcionārs Aleksandrs Šadrins piedalās ar savu kolekciju izstādē «Salvadors Dalī un Pablo Pikaso» un Latvijas Mākslinieku savienības muzejs eksponē Latvijas autoru gleznas, kas radītas 20.gadsimta 60.-80.gados. Šajās ekspozīcijās ir iespējams salīdzināt dažādu autoru izpausmes mākslas darbos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu