Jaunieši no 19 Latvijas pilsētām Kuldīgā izveido stāstu par Baltijas Ceļu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau otro gadu pēc kārtas Kuldīgas novada Pelču speciālajā internātpamatskolā norisinās starptautiska jauno mediju talantu nometne Young Media Sharks 2014, kurā piedalījās 28 jaunieši no 19 Latvijas pilsētām. Nometnes laikā apgūtās iemaņas stāstu veidošanā tika izmantotas veidojot stāstus par sabiedriski nozīmīgām tēmām. Šogad viena no tām bija Baltijas ceļa 25.gadadiena.

Starptautiskā jauno mediju talantu nometne ir ikgadējs notikums, kurā pulcējas kopā labākie jaunie mediju talanti no visas Latvijas un dinamiskā atmosfērā apgūst tādas praktiskas zināšanas un prasmes, kas ir būtiskas mūsdienu informācijas sabiedrībā. Tādi savas jomas atzīti profesionāļi kā aktieris Vilis Daudziņš, režisori Dzintars Dreibergs un Pauls Ķesteris, retorikas speciālisti Mārtiņš Vaivars un Staņislavs Filatovs, Anita Grūbe, producents Kris Mathur (ASV), mediju pētniece Olga Lazitsky (ASV - Krievija), fotogrāfs Matīss Markovskis, žurnālisti Gundega Bičevska un Atis Klimovičs, kā arī citi pasniedzēji dalījās savā pieredzē un praktiski demonstrēja, kā nometnē iegūtās zināšanas pielietot praktiski.

Foto: Publicitātes foto

Nometnes laikā dalībnieki gan izveidoja jaunu un vēl nebijušu žurnālu prototipus, gan izveidoja dažādus video stāstus par sabiedrībai būtiskām tēmām. Tatjana Čornija no Daugavpils, Mārtiņš Lindenbergs no Ventspils un Sandija Veipa no Madonas savu stāstu veidoja par Baltijas valstu solidaritātes demonstrāciju pirms 25 gadiem - Baltijas ceļu. Videostāsta pamatā ir Kuldīgas iedzīvotāju atmiņas par Baltijas ceļu un autoru stāsts par šo notikumu, par kuru jaunieši ir mācījušies skolas vēstures stundās. Filmēšanā piedalījās 28 jaunieši no 19 Latvijas pilsētām.

Foto: Publicitātes foto

Nometnes norisi atbalsta un organizē biedrība AVANTIS sadarbībā ar ASV vēstniecību, pilsētu portālu tīklu Pilsēta24, Kuldīgas pilsētu, Sabiedrības Integrācijas fondu, veikalu tīklu i-Deal un SONY.

Foto: Publicitātes foto

Pateicoties Sabiedrības integrācijas fonda NVO kapacitātes programmai, AVANTIS ir iespēja nodrošināt Young Media Sharks ilgtermiņa attīstību, kas veicinās jauniešu izglītošanu un iesaistīšanu mediju jomā projekta «Radi, Rādi Latviju» ietvaros.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu