Pieminot Baltijas ceļu, Esplanādē no svecēm iededz Ugunsceļu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Godinot Baltijas ceļa 25.gadadienu, šovakar Rīgas centrā, Esplanādē, tika iedegts aptuveni 150 metrus garš Ugunsceļš, kas izveidots no svecēm.

Ugunsceļš stiepjas pa Esplanādes gājēju ietvi paralēli Kalpaka bulvārim no Brīvības bulvāra līdz parkā izvietotajai kultūras vasarnīcai «Esplanāde 2014».

Ugunsceļa iedegšanā noraudzīties bija sanākuši vairāki simti cilvēku. Pirms tam viņi kopīgi dziedāja latviešu dziesmas un klausījās Atmodas laika līderu uzrunās, kā arī pārdomās par tā laika notikumiem. Uzrunu teica arī Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Cita starpā pasākumā arī tika pausts atbalsts Ukrainas tautai. Organizatori pauda pārliecību, ka Ukraina seko Baltijas piemēram, «pēc gadiem ilgas stagnācijas Krievijas ietekmē sākot savu atsvabināšanos no impērijas važām».

Kā ziņots, sestdien visā Latvijā, kā arī Lietuvā un Igaunijā norisinās dažādi pasākumi par godu Baltijas ceļa 25.gadadienai.

Baltijas ceļš bija Baltijas valstu nevardarbīgās pretošanās kulminācija 1989.gada 23.augustā, kad cilvēki 600 kilometru garumā sadevās rokās no Tallinas cauri Rīgai līdz pat Viļņai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu