Baltijas ceļam veltītā zibakcija Doma laukumā neraisa lielu sabiedrības interesi (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Vecrīgā, Doma laukumā, pie Latvijas Radio ēkas notikusī Baltijas ceļa 25.gadadienai veltītā zibakcija, kurā no cilvēkiem tika izveidota Baltijas valstu kontūra, neraisīja lielu sabiedrības interesi un nebija plaši apmeklēta.

Pāris minūšu laikā zibakcijas dalībnieki, tostarp vidusskolēni un Saeimas deputāti, sastājās Baltijas valstu kontūras formā un kādu brīdi stāvēja, ļaujot fotogrāfiem iemūžināt notikušo bildēs. Pēc tam dalībnieki izklīda.

Interesi par notiekošo izrādīja vien pāris ārzemju tūristi, kuri apstājās, lai apskatītu zibakciju dalībnieku darbības.

Jau ziņots, ka akciju organizēja 1991.gada barikāžu biedrība sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu projektā «Vienotas 20.gs. vēstures izpratnes veicināšana». Pasākuma mērķis bija, iesaistot jauniešus, veicināt izpratni par attēloto notikumu nozīmīgumu un norisi, mudinot saprast dažādu nacionālo minoritāšu lomu šajos pasākumos, un stiprināt sabiedrības integrāciju uz vienotas vēsturiskas izpratnes bāzes.

Baltijas valstu nevardarbīgās pretošanās kulminācija bija Baltijas ceļš, kad 1989.gada 23.augustā cilvēki 600 kilometru garumā sadevās rokās no Tallinas cauri Rīgai līdz Viļņai.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu