Augusta nogalē atklās glābējsilīti pie Jelgavas slimnīcas (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar pie Jelgavas slimnīcas Uzņemšanas nodaļas iebūvēta glābējsilīte, nākamās nedēļas laikā tiks pabeigts telpas kosmētiskais remonts, un pati glābējsilīte tiks atklāta 29.augustā.

Pie Glābējsilītes ir nobruģēta taka, kā arī uzlikts aizsargjumts. Šobrīd notiek gaismas norādes saskaņošana un izgatavošana, kā arī citu norāžu un informatīvo plakātu izveidošana un saskaņošana. Glābējsilītes izbūvi gandrīz mēneša garumā īsteno Ceļu būvniecības sabiedrība «Igate».

Glābējsilīte atradīsies blakus slimnīcas uzņemšanas nodaļai, vietā, kur nenotiek bieža cilvēku kustība, nav filmēšanas kameru un apsardzes. Kad glābējsilītē tiks ievietots zīdainis, signāls pēc mazuļa ievietošanas atskanēs Jelgavas pilsētas slimnīcas bērnu nodaļā, un mediķi tūlīt varēs reaģēt, parūpējoties par atstāto bērnu.

Glābējsilītes mērķis ir ne tikai glābt to zīdaiņu dzīvības, kuru vecāki ir gatavi atteikties no sava bērna, bet arī sniegt diennakts psiholoģisku un praktisku palīdzību. Pie katras glābējsilītes ir diennakts palīdzības tālruņa numuri. Zemgales reģionā šādu palīdzību sniegs krīzes centrs «Skalbes», kas sazvanāms pa tālruņiem 67222922 un 27722292, kā arī psiholoģe Nadežda Balode pa tālruni 29916565 un ģimenes ārste Evita Valdmane pa tālruni 26178678.

Kopš 2009.gada Latvijā izveidoti septiņi «Baby Box» jeb glābējsilītes, kas palīdzējušas izglābt 28 bērnu dzīvības. Tā ir īpaša vieta, kur vecāki, dažādu apstākļu spiesti, var anonīmi atteikties no sava mazuļa. Pašlaik glābējsilīte ir Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Madonā, Rēzeknē un Daugavpilī.

Jelgavas glābējsilītes izveides kopējās izmaksas ir 12 340 eiro. Šā projekta ģenerālsponsors ir Ceļu būvniecības sabiedrība «Igate», kas projekta izveidei novirzīja 6000 eiro, papildus ziedojumu kampaņā sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu tika saziedoti 7822.49 eiro un, pateicoties kolektīvās iepirkšanās portāla «Cherry/Citylife» iesaistei, projekta informatīvo materiālu izveidei tika savākti vēl 922 eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu