8. Pasaules koru olimpiādes svinīgā noslēguma ceremonija (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

19. jūlija, vakarā ar krāšņu koncertu «Arēnā Rīga» noslēdzās 8. Pasaules koru olimpiāde. Tās kulminācijā atkal ieskanējās īpašais Miera zvans, un svinīgajā koncertā uzstājās gan Latvijas, gan ārvalstu koristi. Svinīgo ceremoniju atklāja apvienotais Latvijas bērnu koris – vairāk nekā 800 dziedātāju diriģenta Arvīda Platpera vadībā -, kas kopā ar solistiem Intaru Busuli, Daumantu Kalniņu, K. Krievkalna instrumentālo grupu atskaņoja dažādu tautu mūziku, bet Pasaules koru olimpiādes apvienoto kori un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri diriģēja olimpiādes mākslinieciskie vadītāji Romāns Vanags un Ralfs Eizenbeiss.

Savukārt koncerta otrajā daļā apvienotais koris un orķestris kopā ar solistiem Daumantu Kalniņu un Ievu Sutugovu ārzemju diriģentu vadībā atskaņoja pasaulē zināmu populāro mūziku, koncertu noslēdzot ar Maikla Džeksona populāro dziesmu «We are the World».

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu