Par nākamo Latvijas vēstnieku NATO kļūs bijušais ārlietu ministrs Bērziņš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par nākamo Latvijas vēstnieku NATO kļūs bijušais ārlietu ministrs Indulis Bērziņš, nomainot pašreizējo vēstnieku Māri Riekstiņu.

Paredzēts, ka akreditācijas vēstuli Bērziņam Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniegs nākamnedēļ, 30.jūlijā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1990.gadā Bērziņu ievēlēja par Augstākās padomes deputātu. Vēlāk viņš ievēlēts par Saeimas deputātu, bet 1999.gadā Saeima Bērziņu apstiprināja par ārlietu ministru Andra Šķēles valdībā, savukārt 2000.gadā - Andra Bērziņa valdībā. Bērziņš pildījis arī vēstnieka pienākumus vairākās valstīs.

Bērziņš saņēmis arī vairākus apbalvojumus. Viņš ir Francijas Republikas Nacionālā Nopelnu ordeņa komandieris, saņēmis 1991.gada Barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi, bet 2000.gadā apbalvots ar trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Jau ziņots, ka vasaras beigās gaidāma vērienīga Latvijas vēstnieku rotācija. Riekstiņš Latvijā varētu atgriezties vasaras beigās vai septembra sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu