Dimants sagatavojis prasību tiesai, bet atjaunošanu amatā - neprasīs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

No Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amata atbrīvotais Ainārs Dimants ir sagatavojis prasību tiesai, kurā apstrīdēs Saeimas lēmuma likumību par atbrīvošanu no amata.

Dimants norādīja, ka prasība tiesai ir sagatavota, bet vēl nav iesniegta. Tāpat viņš, atbildot uz jautājumu, norādīja, ka neprasīs, lai viņu atjauno NEPLP locekļa amatā, bet gan Saeimas lēmuma likumības izvērtēšanu.

Prasības saturu Dimants sīkāk komentēs, kad prasība tiks iesniegta.

Par NEPLP vadītājas pienākumu izpildītāju ceturtdien iecelta Aija Dulevska.

Viņa gan pildīja NEPLP vadītājas pienākumus arī pēc Dimanta atlaišanas 8.jūlijā, jo bija viņa vietniece.

Saeima, 50 deputātiem balsojot par, atbrīvoja Dimantu no NEPLP locekļa amata, pamatojoties uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pantiem, kas paredz, ka ir konstatēti tādi normatīvajos aktos noteikti apstākļi, kas liedz attiecīgajai personai būt par padomes locekli, kā arī paredz labu reputāciju.

Dimants uzskatīja, ka atlaišana nav pamatota.

Pārējo padomes locekļu - Dulevskas, Daiņa Mjartāna un Ivara Zviedra atbrīvošanu no amata - parlamenta vairākums neatbalstīja. Lēmumprojektus gatavoja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko komisija.

Tāpat ziņots, ka Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien, 28.jūlijā, sasauca sēdi, lai izsludinātu konkursu uz vakanto NEPLP locekļa amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu