Ķīmiskas vielas tvaika noplūdes dēļ evakuē 32 cilvēkus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ķīmiskas vielas tvaika noplūdes dēļ, trešdien Rīgā, Valmieras ielā, tikuši evakuēti 32 cilvēki, zināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD informē, ka plkst.19.12 saņēma izsaukumu uz Valmieras ielu Rīgā, kur ražošanas ēkā no dzesēšanas iekārtas bija noplūdis ķīmiskas vielas tvaiks. Ugunsdzēsēji glābēji no ražošanas telpām evakuēja 32 cilvēkus. Pēc negadījuma četri cilvēki vērsās pēc palīdzības pie mediķiem un pēc pārbaužu veikšanas tika palaisti mājās.

Ķīmiskās vielas tvaika noplūde notikusi uzņēmuma «Rīgas Piensaimnieks» ražošanas telpās Valmieras ielā 2, aģentūra BNS noskaidroja VUGD.

Ķīmiskās vielas noplūde notika vienas telpas ietvaros, tālāk neizplatījās un neapdraudēja apkārtējo vidi. Notikuma vietā strādāja uzņēmuma tehniskie darbinieki, kas operatīvi likvidēja tvaika noplūdi un ugunsdzēsēji glābēji, kas izvēdināja telpas.

«Rīgas Piensaimnieka» pārdošanas un mārketinga direktors Renārs Bitāns aģentūrai BNS pauda, ka «pašlaik tiek skaidroti negadījuma iemesli, atkarībā no tiem tiks veikti visi nepieciešamie darbi, lai šādi negadījumi neatkārtotos». Tāpat viņš norādīja, ka par zaudējumiem šobrīd spiest vēl pāragri - tos vēl plānots novērtēt.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD reaģēja uz 46 notikumiem, no kuriem ar ugunsgrēkiem bija saistīti 18, bet ar glābšanas darbiem - 25.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu