Kā bērniem klājas vasaras nometnēs? (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bērnu vasaras brīvlaika piedzīvojums ir vasaras nometnes. Tās ir ļoti pieprasītas, un, ja vecāki savas atvases nav laikus tām pieteikuši, vasaras vidū par to domāt var izrādīties par vēlu. Turpinot ziņu, sākot sižetu sēriju «Gudrā vasara», skaidrojām, kādas ir iespējas piedalīties bērnu vasaras nometnēs un kā tur tiek pavadīts laiks.

Lauku mājās Limbažu rajona Upītēs pat lietainā vasaras dienā valda kņada un skan bērnu balsis. Uzņēmīgi pedagogi jau piekto gadu šeit rīko bērnu vasaras nometnes. Ik reizi īpaši tiek

domāts par nometnes saturu – šī ir pazudušās Atlantīdas meklēšana.

Populārākās nometnes tiek piepildītas jau pavasarī, tāpēc atrast brīvu vietu vasarā tajās ir praktiski neiespējami.

«Es to jūtu, un tas ir ļoti atbalstāmi, tikai jāskatās, kas organizē šo nometni, jo man pašai ir divas meitas un es redzu, ko viņas iegūst, esot nometnē, – patstāvību, drosmi, sadarbības prasmes, pieredzi, jo skolā sēdi solā, šeit interesantā veidā daudz ko var apgūt, tas ir ļoti vērtīgs laiks un nozīmīgs bērna dzīvē,» stāsta nometnes vadītāja Diāna Zepa.

Nometnē pavadīto nedēļu bērni atcerēsies ilgi

Diena ir piepildīta gan ar spēlēm, rotaļām, peldēšanos un aktīvo atpūtu, gan angļu valodas, teātra un citu prasmju apguvi. Bet

lauku ēdiens un našķi daudziem pilsētas bērniem ir kaut kas nebijis.

Tomēr arī tiem, kuri laikus nav padomājuši, ko darīt vasarā, brīvā laika pavadīšanas iespēju netrūkst. Piemēram, Rīgā ļoti lielu popularitāti iemantojuši jauniešu galda spēļu mači.

Kopumā šovasar tiek organizētas vismaz 700 vasaras nometnes – 311 no tām atbalsta Rīgas pašvaldība.

Dmitrijs Zverevs, RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta Jaunatnes nodaļas vadītājs, stāsta, ka lielākā daļa nometņu organizatoru Rīgā ir izglītības iestādes, un arī no šīm 311 nometnēm vairāk nekā 200 ir izglītības iestāžu nometnes, bet 90 no tām ir atklātās dienas nometnes.

Nometņu organizatori atzīst, ka brīvā laika pavadīšanas iespējas ir plašas un pieejamas ikviena gaumei un interesēm. Piemēram, visos galvaspilsētu skolu sporta laukumos šovasar darbojas pedagogi, kuri iesaista ikvienu, kuram ir vēlme pasportot.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu