Veikalos vāks ziedojumus 140 smagi slimu bērnu rehabilitācijai (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdz 14.augustam veikalos «Rimi» un «Supernetto» norisināsies labdarības akcija, kuras laikā tiks vākti ziedojumi 140 smagi slimu bērnu rehabilitācijai, informēja fonda «Ziedot.lv» komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

Ziedojumi paredzēti visos Latvijas reģionos dzīvojošiem bērniem, kuru veselības un dzīves kvalitātes uzlabošanai nepieciešami regulāri ārstniecības un rehabilitācijas pasākumi. Par ziedojumiem tiks apmaksātas rehabilitācijas programmas, kas pieejamas Latvijā, piemēram, Vaivaros, Līgatnē un Baltezerā, kā arī specializētajos veselības centros ārpus Latvijas.

Akcijas organizatori norāda, ka papildus tiem līdzekļiem, ko ģimenes bērnu ārstēšanai iegulda no saviem līdzekļiem, ik gadu tām ir nepieciešama palīdzība vēl vidēji 2000 eiro apmērā. Valsts medicīnisko rehabilitāciju bērniem apmaksā reizi pusgadā, bet tas ir krietni par maz un nespēj veicināt bērnu attīstību, uzskata kampaņas īstenotāji. Viņi norāda, ka bērniem šo pakalpojumu būtu nepieciešams saņemt vismaz divas līdz trīs reizes gadā, tāpēc visas sabiedrības atbalsts bērnu ārstēšanai ir īpaši nozīmīgs.

Projekta laikā ikvienam ir iespēja atbalstīt sava novada bērnus, jo saziedotie līdzekļi tiks novirzīti konkrētā reģiona bērnu ārstēšanai. Kampaņas rezultātā plānots nodrošināt palīdzību 11 bērniem Kurzemē, 17 - Latgalē, 12 - Vidzemē, 21 - Zemgalē un 79 bērniem Rīgā.

Papildus ziedošanai «Rimi» un «Supernetto» veikalos izvietotajās ziedojumu kastītēs atbalstīt akciju var, arī norēķinoties šajos veikalos par pirkumu ar maksājumu karti un ziedojot 7,11 eiro, kā arī ziedojot «Mans Rimi» uzkrāto naudu mājaslapā «mansrimi.lv» un «Rimi» kioskā. Tāpat var ziedot portālā «Ziedot.lv».

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu