Modes un stila ziņas: Vasiļjevs, Vējoņa krekls, Antuanetes apakšbikses, amazoņu trauki

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Modes ziņās apkopoti modes un stila jaunumi, kas vēsta par vasaras pilnbriedu un gausām domām jau par rudens garderobes sezonu!

Vasiļjeva jaunā kolekcija

No 16. jūlija līdz 25. oktobrim Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Rīgā, Skārņu ielā 10/20) būs apskatāma pasaulslavenā modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva skaistāko vakartērpu kolekcijas izstāde «Ielūgums uz gadsimta balli. 1915–2015». Pēc skaita jau septītā Aleksandra Vasiļjeva tērpu kolekcijas izstāde Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā šoreiz ir veltīta modes svētkiem vesela gadsimta garumā un atspoguļo laika posmu no 1915. līdz 2015. gadam. Izstādē iekļauti unikāli balles tērpi un vakarkleitas no Aleksandra Vasiļjeva fonda jaunieguvumiem.

Julia Janus ziemeļnieciskais šarms jaunajā kolekcijā Atspulgi

Jaunās Julia Janus rudens/ziemas kolekcijas iedvesmas avots – realitātes atspulgs. «Mēs meklējām atspulgu spogulī, stikla lauskās, ezeros un upēs, acīs un zemapziņā,» teic zīmola dizainere. Par kolekcijas simbolu ir kļuvis rombs – ģeometriska forma, kas savieno divus trīsstūrus – reālo un tā atspulgu. Modeļos apvienoti matēti un spīdīgi materiāli, lai parādītu ideju par objektu un tā atspulgu. Apģērbu konstrukcijas savukārt balstītas uz trīsstūrveida griezumiem. Trīsstūris ir kolekcijas pamats un galvenā ģeometriskā forma – simbols – romba daļa, to var atpazīt ikvienā kolekcijas elementā. Lai radītu vieglu konstrukciju plecos, tika izmantotas vestes un jakas ar īsām piedurknēm. Kolekcija galvenokārt radīta no tādiem materiāliem kā kokvilna, vilna, zīds un viskoze.

Foto: Julia Janus

Mr.President@ krekli

Jana Duļevska un Kristīne Garklāva prezentēja jauno apģērbu līniju Mr.President@, kas radīta par godu mūsu jaunievēlētajam prezidentam Raimondam Vējonim.

Amazonia by Villeroy & Boch - Dienvidamerikas eksotika

Amazones mežu spilgtā, bagātā flora un fauna ir galvenais iedvesmas avots, ko zīmols Villeroy & Boch ir attēlojis uz pusdienu servīzes. Premium Bone Porcelain kolekcija «Amazonia» burtiski dzīvo pati savu dzīvi. Krūzes, šķīvji un servēšanas trauki ir kļuvuši par savvaļas orhideju, tropisko augu ziedēšanas vietu, kā arī mājvietu dažāda veida taureņiem un kolibri. Kolekcija sastāv no kafijas/tējas servīzes, dažāda izmēra pusdienu šķīvjiem kā arī servēšanas traukiem. Visi trauki ir īpaši ar to ģeometrisko formu – daļa no traukiem ir izturēti noteiktās formās, citi iemieso eksotisko augu lapu formu.

Foto: Villeroy & Boch
Foto: MUCHACHOMALO

Vizionāru kolekcija no Vagabond

2015. gada rudens/ziemas sezonai Vagabond piedāvā kolekciju, kas apvieno minimālisma stilā veidotus sievišķīgus modeļus ar mūsdienīgu stilistisku, kura pauž modernā dizaina vēstījumu. Modeļi ir radīti, atsaucoties uz sporta apģērbiem, 70. gadu retro slavinājumu un 90. gadu alternatīvās mūzikas skatuvi.

Sievietēm negaidīta klasika ir apvienota ar biezām zolēm, pieejami šņorzābaki līdz celim un elastīgi zābaki ar slaiku stulma daļu. Turpinās spico purngalu uzvaras gājiens ar pagarinātu apavu virsmu, sniedzot tiem svaigu izskatu. Dominējošie toņi ir konjaka, melnā un bordo sarkanā.
Šosezon vīriešiem iecienīts ir nevainojams izskats minimālisma stilā. Šī pieeja ir relaksētāks variants nekā tipiski klasiskie vai sportiskie stili. Mokasīni, apavi ar sprādzēm un klasiskās vīriešu kurpes jeb brogi atrodas līdzās puszābakiem, greznām kedām, turklāt šosezon piedāvājam īpaši stilīgu šņorzābaku versiju. Sezonas centrā ir formāla virsma un smagnēja pazole. Būtiskākie materiāli ir āda, zamšs un pulēta āda, kamēr dominējošās krāsas ir melnā, dažādu variāciju brūnie toņi, bordo sarkanais un tumšzilais.

Bruni Atelier - eleganti krekli un blūzes, kas šūti pēc individuāla pasūtījuma

Bruni Atelier radīts, apvienojot Irve drēbnieku 20 gadu pieredzi individuālo kreklu šūšanā, piesaistot radošos dizainerus, klientu servisu paceļot augstākajā līmenī, kā svarīgāko piedāvājumā uzsverot bezkompromisa kvalitāti. 20 gadu pieredze apģērbu kopšanā, tīrīšanā un šūšanā garantē vislabāko meistaru izpratni par audumu un produktu, visaugstāko kvalitāti un uzticamību. Zīmola pamatkolekciju veido klasiska dizaina mūsdienīgi krekli vīriešiem un blūzes sievietēm.
BRUNI piedāvātajā produkcijā galvenās nav dizaina ambīcijas, bet gan izstrādājuma kopējā kvalitāte. Izmantotie Albini Group audumi tiek uzskatīti par pasaulē izsmalcinātākajiem kreklu audumiem, jo tie izgatavoti no augstvērtīgākās kokvilnas un ir patiesi ekskluzīvi. BRUN! sadarbojas ar modes māksliniekiem - Natāliju Jansoni, Indru Miklāvu un citiem, kas rada modeļus īpaši BRUN! klientiem.

VASKALA aksesuāri par sevi pārliecinātām modes entuziastēm

VASKALA, Latvijā radītais luksusa ādas aksesuāru zīmols, kura dibinātājas ir dizaineres Ērika Rudika un Jekaterina Polanska, ir sinonīms meistarībai un elegancei.
Zīmols ir balstīts uz kvalitāti un pārdomātām detaļām apvienojumā ar nepieradinātu raksturu un dizainu, kas ir gatavs iekarot katras sievietes sirdi un prātu.

Koša trauku izlase vasarīgām maltītēm un kafijas pauzēm

Kurš teicis, ka nesteidzīga kafijas malkošana vai aromātiskas tējas baudīšana ir jāatliek tikai uz nedēļas nogali vai brīvdienām? Sāc vasaras sezonu ar papildu prieka devu, izvēloties sev piemērotāko tējas, kafijas, kapučīno vai kāda cita karstā dzēriena krūzi aktīvam darba dienas rītam, laiskam brīvdienu brančam vai svinīgai kafijas malkošanai pie svētku kūkas. Izvēlies starp šosezon aktuālajiem dabas motīviem, ģeometriskām formām un košiem toņiem, katrai dienai un sajūtām pieskaņojot savu variantu. Piedāvājam iepazīties ar Halens Home krūžu komplektiem un servīzēm visai ģimenei, kas ikvienu dienas maltīti padarīs vēl patīkamāku.

Carrera Interchangeable – iekrāso savas brilles pats!

Radoši, dinamiski un vienmēr mainīgi – Carrera jauno saulesbriļļu modeļi nevainojami iemieso jaunās tūkstošgades paaudzes autentisko personību. Jaunajām saulesbrillēm piemīt eklektisks raksturs, tās paliek uzticīgas savai būtībai, vienlaikus spējot ik dienu izgudrot sevi no jauna, eksperimentēt un pārsteigt. Jaunajām saulesbrillēm, kurām paredzēts kļūt par gaidāmās sezonas absolūto must-have aksesuāru, piemīt viegla metāla struktūra ar novatorisku mehānismu, kas ļauj viegli nomainīt to priekšējo daļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu