Pēdējos gados Latvijā ieradušies 60 000 trešo valstu pilsoņu (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējo gadu laikā Latvijā ir ieradušies teju 60 tūkstoši trešo valstu pilsoņu, kas šeit uzturas ar pastāvīgām vai terminētām uzturēšanās atļaujām, informēja projekta «Nacionālā integrācijas centrs» pārstāve Iveta Bērziņa-Bebriša.

Sabiedrības integrācijas fonds šī projekta ietvaros 18.jūnijā no plkst.11 līdz 12.30 organizē atbildīgo valsts iestāžu un ekspertu diskusiju par trešo valstu valstspiederīgo integrācijas izaicinājumiem Latvijā - par iespējām, problēmām un aktualitātēm.

Bērziņa-Bebriša stāsta, ka ir vairāki iemesli, kādēļ trešo valstu pilsoņi uzturas Latvijā - te mīt viņu ģimene, viņi te studē vai strādā, vai ir investori. Lielākais vairums jauno iebraucēju ir no Krievijas un citām bijušajām padomju republikām, bet ir arī, piemēram, no Ķīnas.

Kopš 2004.gada, kad Eiropas Savienībā ir pieņemti kopīgie pamatprincipi, lai liktu pamatus saskaņotai Eiropas politikai trešo valstu pilsoņu integrācijai, respektējot ES pamatvērtības, ir saprasts, ka tas ir visu imigrantu un katras ES dalībvalsts pamatiedzīvotāju savstarpējās pielāgošanās divvirzienu process, uzsver projekta pārstāvji.

Diskusija notiks Vecrīgas viesnīcā «Astor Riga Hotel», konferenču zālē «Akadēmija».Diskusiju vadīs žurnālists Ansis Bogustovs. Atbildīgās institūcijas par Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fondu ir Kultūras ministrija,un Sabiedrības integrācijas fonds.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu