Bērziņš: 12. Saeima nav pieļāvusi lielas kļūdas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

12. Saeima nav pieļāvusi lielas kļūdas, ceturtdien pēc pēdējās parlamenta deputātu uzrunas prezidenta amatā žurnālistiem teica Andris Bērziņš.

Viņš norādīja, ka Saeimā ir ievēlēti «stiprākie cilvēki un šim Saeimas sasaukumam viss vēl ir priekšā».

«Esmu skaidri un gaiši teicis - šajā Saeimā ir izvēlēti stiprākie cilvēki un ka Saeimai ir vēl viss priekšā. Tās darbā nav bijis lielu kļūdu.

Kāpēc vērtēt negatīvi? Viņi [deputāti] ir mūsu pašu vēlēti.

Tas pats attiecas uz valdību. Varbūt viņiem [valdībai] ne vienmēr ir izdevies [panākt] to kopējo. Lielumu ministru darbību es vērtēju ļoti pozitīvi. Tāpat arī par Saeimu - bija viedokļu dažādība, bet atradām kopsaucējus,» teica prezidents.

Bērziņš, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, norādīja, ka pozitīvi vērtē Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē.

«Prezidentūra paliks atmiņā ar to, ka tā nodrošināja pietiekamu stabilitāti šajā ļoti mainīgajā situācijā. Vairums Eiropas valstu vadītāju tikšanās bija produktīva, jo bija iespēja pārrunāt ļoti plašu jautājumu loku,» viņš teica.

Bērziņš arī uzsvēra, ka līdz savas prezidentūras beigām viņam ir vēl daudz darāmā: «Vēl ir tik daudz jāizdara, jo dienas kārtībā ir daudz jautājumu. Nekas jau vēl nav beidzies arī manā darba kārtībā. Mēs cenšamies būtiskus jautājumus sakārtot tā, lai tos jaunajam prezidentam varētu nodot jau ar virzību.»

Prezidents arī norādīja, ka pēc pilnvaru beigām vēlas vairāk laika pavadīt ar ģimeni. «Droši varu teikt, ka es atdošu vecus parādus savai ģimenei. Tad skatīšos.

Iespēju ir daudz. Man tās vienmēr ir bijušas vairāk, nekā es esmu spējis.

Tīri cilvēcīgi es nevaru domāt par daudzām lietām ilgtermiņā vienlaicīgi,» viņš teica.

Tāpat Bērziņš izteica pateicību žurnālistiem par labo sadarbību. «Man tiešām ar jums [žurnālistiem] bija tāda ļoti laba izpratne, un es domāju, ka mēs atradām kopīgu valodu. Saeimai nevajag izteikt pārmetumus, bet to pašu var teikt par jums [žurnālistiem],» sacīja prezidents.

Jau ziņots, ka Valsts prezidenta amatā 3.jūnijā Saeima ārkārtas sēdē aizklātā balsojumā ievēlēja Zaļo un zemnieku savienības virzīto kandidātu esošo aizsardzības ministru Vējoni. Par viņu piektajā balsojumā balsis atdeva 55 deputāti. Vējonis tika ievēlēts arī ar opozīcijas balsīm, jo koalīcijai kopīga kandidāta nebija.

Bērziņa pilnvaras prezidenta amatā beidzas 7.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu