Pensionāru federācija varētu pieprasīt valdības atkāpšanos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētājs Andris Siliņš (ZZS) pieļauj, ka saistībā ar nepanākto vienošanos par pensiju pārrēķinu no nākamā gada seniori varētu pieprasīt Laimdotas Straujumas (V) valdības atkāpšanos.

Siliņš sacīja, ka apspriedīsies ar Pensionāru federācijas valdi un lēmums par demisijas pieprasīšanu varētu būt zināms pat pirms Jāņiem. Viņš gan piebilda, ka lēmumu nepieņem viens pats, bet kopīgi ar valdi.

Tāpat Siliņš norādīja, ka Pensionāru federācija varētu pievienoties opozīcijas partiju rīkotajām protesta akcijām 8.jūlijā, Valsts prezidenta inaugurācijas dienā.

Vaicāts, cik parakstu ir saņemts no senioriem par atbalsta akciju rīkošanu Labklājības ministrijas virzītajiem grozījumiem Pensiju likumā, Siliņš stāstīja, ka patlaban apkopoti 2500 paraksti, tomēr, ņemot vērā vakardienas Straujumas paziņojumu, ka pensijas varētu pārrēķināt tikai 2017.gadā, vairākas organizācijas viņam esot sacījušas, ka paraksti tiks vākti intensīvāk.

Kā ziņots, opozīcijas deputāts Andrejs Klementjevs (S) sacīja, ka 8.jūlijā, kad Raimonds Vējonis oficiāli kļūs par Valsts prezidentu, opozīcija varētu sasaukt ārkārtas sēdi par pensiju likuma grozījumiem, kā arī organizēt protesta akciju pie Saeimas, piesaistot pensionāru un citas organizācijas.

Politiķis neskopojās ar kritiku Ministru prezidentei, pat nosaucot viņu par «cinisku meli», jo «neviens premjers līdz šim nav atļāvies šādi rīkoties ar opozīciju un saviem solījumiem». «Sasaucot ārkārtas sēdi 8.jūlijā, opozīcija gribētu demonstrēt visai pasaulei, ka cilvēks nav šīs valdības prioritāte,» piebilda Klementjevs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu