Alpine 60 gadu jubilejā radīts konceptauto Celebration

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Alpine gatavojas atzīmēt savus 60 sportiskas kaislības pilnos gadus, atklājot jauno auto - Alpine Celebration, kas speciāli izgatavots slavenajām Lemānas 24 stundu auto izturības sacīkstēm.

Šova auto Alpine Celebration ir radīts Žana Redelē dibinātā zīmola 60 gadu pastāvēšanas svinību ietvaros, iedvesmojoties no Alpine vēsturiskās aizrautības ar autosportu. Tā ir divvietīga kupeja, kuras tumši zilā krāsa izceļ gludās, plūdenās līnijas.

Oglekļa stikla šķiedras detaļas akcentē automašīnas korpusa jaunākos tehnoloģiskos ieviesumus no spoilera līdz sānu sliekšņiem, aizmugurējiem gaisa ieplūdes elementiem un spoguļiem.

Šķietami peldošais spoilers, kas vizuāli ierāmē automobili no priekšskata, pauž spēku, kamēr iznesības un jaudas vizuālo iespaidu pastiprina taisnās, asās sānu līnijas. Slavenā bultveida A zīme saskatāma uz priekšējā režģa, sāniem, priekšējiem spārniem un jumta.

Riteņu dizains atgādina stilu, kas bija populārs pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu modeļos A110 un A310. Aiz tiem atrodas iespaidīgi bremžu diski ar oranžiem suportiem. Vidū atrodas viengabala alumīnija rumba - vēl viens dizaina elements, kurš izceļ vispārējo stilu.

Atlētiskajos aizmugurējos spārnos atrodas gaisa atveres dzinēja dzesēšanai, savukārt caurspīdīgais motora pārsegs, ko var saskatīt caur dekoratīvajiem aizmugures loga režģiem, apliecina, ka spēka agregāts ir iebūvēts vidū. Aizmugurējās daļas dizainā centrālie un vienlaikus arī funkcionālie elementi ir prāva izmēra aerodinamiskais difuzors, kam abās pusēs atrodas pa pulēta tērauda atgāzu izvades caurulei, un antispārns.

Par to, kāds spēka agregāts varētu iederēties šādas mašīnas dzinēja telpā, informācijas nav. Nav arī zināms, kādi ir tālākie plāni attiecībā uz Celebration konceptauto pilnveidošanu.

Kopumā ņemot, Alpine Celebration ir vienkāršs, taču estētiski baudāms auto, jo Alpine ir pārliecināti, ka labam sporta auto nemaz nav jābūt sarežģītam.

Foto: Publicitātes foto
Nepalaid garām!
Uz augšu