Ar Volvo kravas auto uz diviem riteņiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Lai parādītu savu kravas auto pārākumu, Volvo Trucks ir veikuši kārtējo drosmīgo sabiedrisko attiecību kampaņu. Tās ietvaros atkārtots arī kaskadieru triks, ko līdz šim sekmīgi izpildīt izdevies tikai dažiem, tai skaitā Timotija Daltona atveidotajam pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu Džeimsam Bondam.

Volvo Trucks pēdējos gados izceļas ar interesantiem reklāmas rullīšiem. Kā atceramies, pirms kāda laika vadāmības viegluma demonstrēšanai Volvo piesaistīja kāmi, kurš itin viegli izstūrēja kravas automašīnu no raktuvēm, bet nedaudz vēlāk stūres sistēmas precizitātes demonstrācijas nolūkos Volvo Trucks pievienojās slavenais beļģu aktieris Žans Klods van Damme, kuram lieliski izdevās balansēt uz divu atpakaļgaitā paralēli braucošu kravas auto ārējiem spoguļiem un nolaisties špagatā.

Šoreiz Volvo Trucks iesaistījās 4000 kilometrus garā ceļojumā no Zviedrijas uz Itāliju, kura laikā bija paredzēts filmēt dziedātājas Mapei mūzikas klipu. Vienā no tā epizodēm savukārt bija paredzēts iekļaut ainu ar kravas auto, kurš brauc, balansējot uz diviem riteņiem. Kā redzams zemāk pievienotajā dokumentālajā video, Volvo Trucks un filmēšanas grupai iecerētais izdevās, tiesa, tas prasīja rūpīgu sagatavošanos, visu iesaistīto pušu stabilu nervu sistēmu un nepārtrauktu kontroli, kas, starp citu, ir viens no zviedru kompānijas piedāvātajiem kravas auto monitoringa pakalpojumiem.

Video: Volvo Trucks

«Braukšanai uz diviem riteņiem ir nepieciešama milzīga precizitāte. Transportlīdzeklim ir jāatrodas 45 grādu leņķī: ja leņķis būs mazāks, automobilis nokritīs atpakaļ uz visiem četriem riteņiem. Autovadītājam ir svarīgi noturēt kravas automobili precīzi nepieciešamajā leņķī,» skaidro Peters Pedrero, trika koordinators.

Sagatavošanās tika veikta ļoti rūpīgi: tika uzstādīta 12,5 metrus gara, 140 cm augsta un precīzi 30 grādus slīpa rampa, ar kuras palīdzību kravas automobilis nostājas nepieciešamajā 45 grādu leņķī. Pie stūres sēdās autobraucējs - kaskadieris Valters Meliss, viens no pasaulē labākajiem speciālistiem braukšanā uz diviem riteņiem.

«Braukt uz diviem riteņiem ar kravas automobili ir viens no visgrūtākajiem uzdevumiem, kādi iespējami. Man ir pilnīgi jākoncentrējas, jo es kontrolēju kravas automobiļa līdzsvaru ar sava ķermeņa svaru ─ var teikt, ka es stūrēju ar ķermeni,» saka Valters Meliss.

Šis triks uz diviem riteņiem ne tikai ietilpst gaidāmajā Mapei mūzikas videoklipā, bet arī ir daļa no Volvo Trucks pakalpojumu reklāmas kampaņas.

«Kampaņas mērķis ir demonstrēt Volvo Trucks pakalpojumu iespējas. Piemēram, pateicoties savienotajiem pakalpojumiem, mēs varam kontrolēt katra kravas automobiļa stāvokli reālā laika režīmā, ko mēs arī darījām trika izpildes laikā. Ja ir pieejama droša informācija par transportlīdzekļa stāvokli, ir iespējams attiecīgi plānot servisa apkopes un nodrošināt produktivitāti,» skaidro Pērs Nilsons, Volvo Trucks sabiedrisko attiecību direktors.

Foto: Volvo
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu