Par incidentu Ādažu bāzē sākts kriminālprocess

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saistībā ar vakar notikušo incidentu Nacionālo bruņoto spēku bāzē Ādažu bāzē Drošības policija ir sākusi kriminālprocesu saskaņā ar Krimināllikuma nodaļu par noziegumiem pret valsti un aizturējusi divus Krievijas pilsoņus. Izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju DP šobrīd nevar sniegt, taču norāda, ka abi ārzemnieki ir aizturētā statusā.

Likums paredz, ka personu var aizturēt uz 48 stundām. Krievijas pilsoņi tika aizturēti vakar ap plkst.12. Ja personas atzīs par aizdomās turētajām, tad pēc aizturēšanas termiņa beigām personai var tikt piemēroti drošības līdzekļi un bargākais no tiem ir apcietinājums.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) šorīt Latvijas Radio informēja, ka

šīs personas nav iekļuvušas Latvijā pāri Latvijas-Krievijas robežai, bet gan caur Šengenas teritoriju.

Trešdien Ādažu militārajā bāzē nelikumīgi iekļuvuši divi Krievijas pilsoņi, kuri aizturēti un pie kuriem atrastas skrejlapas angļu valodā, informēja Aizsardzības ministrijā. Atbildību par notikušo uzņēmusies kādreizējās neofašistiskās Krievijas Nacionālboļševiku partijas (NBP) pēctece - partija «Cita Krievija».

Personas aizturētas ierindas laukumā netālu no vietas, kur tās ar kāpņu palīdzību bija pārlēkušas bāzes žogam,

lai nesakcionēti iekļūtu bāzes teritorijā. Pie viņām atrastas skrejlapas angļu valodā.

Nacionālboļševiku izplatītajos fotoattēlos redzams, ka viņi žogu šķērsojuši, turot rokās lielu karogu Georga lentes krāsās. Bāzē šīs personas paspējušas uzkavēties neilgu laiku, tāpēc neesot paspējušas izplatīt skrejlapas savu nolūku īstenošanai.

Incidents noticis laikā, kad Ādažos sākušās starptautiskās mācības «Saber Strike 2015».

Aizsardzības ministrs un jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis aģentūrai LETA sacīja, ka minētais incidents varētu būt kāda informatīvā kara sastāvdaļa, mēģinot iesaistīt cilvēkus, kuri varētu apmelot Latviju un Latvijas Nacionālos bruņotos spēkus, gan arī NATO kopumā.

Viņš gan uzsver, ka dienesti atbilstoši strādā, lai provokācijas uz vietas likvidētu. «Es domāju, ka mazāk jādomā par šādiem incidentiem, jo provokatori var būt un pārkāpt kādus drošības režīmus, bet dienesti atbilstoši strādā, lai provokācijas uz vietas likvidētu,» sacīja Vējonis.

Tikmēr Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds

Graube notikušo Ādažu incidentu raksturo kā mazu un aicina tam nepievērst pārlieku lielu uzmanību.

«Būtu labāk, ja mēs nepievērstu uzmanību tādiem mazākiem incidentiem. Atcerēsimies, ka žogs ir saistīts ar publisko daļu, cilvēki brīvi pārvietojas pa Latvijas teritoriju,» sacīja Graube.

Tāpat viņš norādīja, ka nav nepieciešams pastiprināt apsardzi, jo tā dara savu darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu