ZZS kā kandidātu aizsardzības ministra amatam izvirza Bergmani

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde šodien nolēma kā kandidātu uz drīzumā vakanto aizsardzības ministra amatu izvirzīt Saeimas deputātu Raimondu Bergmani (LZP/ZZS). Bergmanis norādījis, ka viņš ir pagodināts par uzrunāšanu aizsardzības ministra amatam, vienlaikus akcentējot, ka «tā ir ļoti liela un milzīga atbildība».

ZZS veidojošā Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde iepriekš bija uzrunājusi Bergmani par aizsardzības ministra amata ieņemšanu, aģentūrai iepriekš apliecināja politiķis.

Jauns aizsardzības ministra amata kandidāts jāizraugās, jo pašreizējais ministrs Raimonds Vējonis ievēlēts Valsts prezidenta amatā un plānots, ka viņš atstās ministra amatu līdz ar kļūšanu par valsts augstāko amatpersonu.

Brigmanis: Straujuma akceptē Bergmaņa kandidatūru aizsardzības ministra amatam

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) akceptējot Saeimas deputāta Raimonda Bergmaņa (ZZS) kandidatūru aizsardzības ministra amatam, šodien žurnālistiem sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

ZZS valde šodien nolēma aizsardzības ministra amatam virzīt Bergmaņa kandidatūru un par savu izvēli nekavējoties informēja Straujumu, norādīja ZZS frakcijas vadītājs. Premjerministre paudusi gandarījumu par ZZS izvēli.

Brigmanis norādīja, ka politiskais spēks aicinājis Straujumu lēmumprojektu par Bergmaņa apstiprināšanu aizsardzības ministra amatā lūgt Saeimai iekļaut 18.jūnija sēdes darba kārtībā.

Bergmanis ir NATO Parlamentārās asamblejas Drošības un aizsardzības komisijas loceklis. Bergmanis strādājis arī kā Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra Rekrutēšanas nodaļas rekrutēšanas speciālists, liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

Bergmanis ir norādījis uz savu pieredzi, apmēram pusotru gadu strādājot par toreizējā Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra Edgara Rinkēviča padomnieku, kā arī uz septiņu gadu darbu kā apmācības instruktoram Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienestā.

Deputāts valsts amatpersonas deklarācijā par 2014.gadu norādījis, ka viņam pieder divi zemes gabali Klintaines un Dāviņu pagastā un dzīvoklis Rīgā. Politiķim ir 7400 eiro skaidrās naudas uzkrājumi un 15 061 dolāra bezskaidrās naudas uzkrājums AS «Swedbank».

Lielākie ienākumi Bergmanim pērn bijuši no Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra, kur viņš saņēmis 7493 eiro, no Aizsardzības ministrijas 6572 eiro un no Saeimas 4443 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu