Nākamnedēļ Latvijā ieradīsies ASV vēstnieks NATO

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai piedalītos «Saber Strike 2015» mācībās, nākamnedēļ, 10.jūnijā, Latvijā ieradīsies ASV vēstnieks Ziemeļatlantijas Līguma organizācijā (NATO) Duglass Luts.

Vizītes laikā vēstnieks tiksies ar Ārlietu un Aizsardzības ministriju valsts sekretāriem un Nacionālo bruņoto spēku komandieri, kā arī apmeklēs Ādažu militāro bāzi, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Paredzēts, ka Ārlietu ministrijas preses konferenču zālē plkst.10.05 notiks preses konference par aktualitātēm NATO, Latvijas un reģionālo drošību un ASV spēku līdzdalību mācībās reģionā. Preses konferencē piedalīsies ASV vēstnieks NATO Luts, Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš.

Luts ir ASV vēstnieks NATO kopš 2013.gada. No 2007. līdz 2013.gadam Luts bija ASV prezidenta palīgs un Nacionālās drošības padomnieka vietnieks Afganistānas, Pakistānas un Indijas jautājumos. Tikmēr 2010.gadā vēstnieks Luts pēc 35 gadu dienesta ASV armijā atvaļinājās ģenerālleitnanta pakāpē.

Pirms pievienošanās Baltajam namam viņš pildīja ASV Bruņoto spēku operāciju direktora pienākumus, un viņa pārraudzībā bija ASV militārās operācijas visā pasaulē. Vēstnieks Luts ir komandējis vairākas NATO operācijas, tai skaitā ASV spēkus Kosovā. Viņš ir arī absolvējis ASV Militāro akadēmiju un Hārvarda universitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu