Āboltiņa: Budžeta veidošana var būt apgrūtinoša koalīcijas partiju attiecību dēļ

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partijas «Vienotība» Saeimas frakcijas vadītāja un līdere Solvita Āboltiņa pieļauj, ka koalīcijas partiju attiecību dēļ var kļūt problemātiska nākamā gada valsts budžeta veidošana un pieņemšana.

Komentējot Nacionālās apvienības (NA) balsojumu prezidenta vēlēšanās, Āboltiņa piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» atzīmēja, ka NA rīcība ir neprognozējama un nekoleģiāla attiecībā pret pārējiem koalīcijas partneriem. «Es augsti cienu, ja ir savs viedoklis aizstāvēt vēlētājus, taču NA bieži vien realizē tā saukto lozungu politiku - tur ir vairāk lozungu, nekā praktiski sasniedzamas lietas, taču šajā situācijā ir jābūt vismaz korektam sadarbības modelim,» teica Āboltiņa.

Viņa arī atgādināja NA rīcību, iesniedzot priekšlikumus būtiski paaugstināt akcīzes nodokļa likmes alkoholiskajiem dzērieniem, iepriekš par to nebrīdinot koalīcijas partnerus, tādēļ, viņasprāt sadarbība ar NA budžeta veidošanā arī varētu būt problemātiska.

«Budžets nebūs viegls un, ja šajā situācijā NA nemainīs savu attieksmi, tad tieši viņi būs tie, kuru dēļ būs lielas grūtības budžetu sastādīt,» teica Āboltiņa.

Jau ziņots, ka nākamā gada valsts budžetā ministrijas un valsts iestādes jaunām politikas iniciatīvām prasa 546,864 miljonus eiro. Savukārt 2017.gadā ministriju pieprasījums ir 781,684 miljonu eiro apmērā, bet 2018.gadā tas sasniedz jau 1,154 miljardus eiro.

Darbu pie nākamā gada budžeta valdība plāno sākt vasarā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu