Aizliegta «Saint Laurent» reklāma ar «neveselīgi izkāmējušu» modeli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com

Lielbritānijas reklāmas uzraudzības organizācija trešdien aizliegusi franču modes nama «Saint Laurent» reklāmu žurnālos, jo tajā bijusi «neveselīgi izkāmējusi» modele.

Melnbaltajā fotogrāfijā modele īsā kleitā, zeķbiksēs un kurpēs ar platformu atlaidusies uz zemes. Reklāmas standartu pārvalde (ASA) atzinusi reklāmu par «bezatbildīgu».

Organizācija norāda, ka pozas un apgaismojuma dēļ «viņas ribas bija ļoti izteikti redzamas», kā arī

«augšstilbi un ceļi izskatījās līdzīga apkārtmēra».

«Mēs nospriedām, ka modele attēlā izskatās neveselīgi izkāmējusi un reklāma ir bezatbildīga,» teikts ASA paziņojumā.

Reklāma tika ievietota sieviešu žurnālā «Elle», par ko ASA tika iesniegta sūdzība.

Modes nams «Saint Laurent» paziņojis, ka nepiekrīt pārvaldes novērtējumam.

Francijas parlamenta apakšpalāta aprīlī aizliedza pārlieku kārnu modeļu izmantošanu, kā arī atbalstīja likuma grozījumus, kas par anoreksijas glorificēšanu ļauj piespriest cietumsodu līdz vienam gadam vai arī 10 000 eiro naudassodu.

Parlamenta deputāti atbalstīja grozījumus sabiedrības veselības likumā, ļaujot sodīt ikvienu, kurš «provocē cilvēkus uz pārmērīgu kārnumu, iedrošinot ilgstošus ēšanas ierobežojumus, kas varētu radīt nāves draudus vai tiešā veidā kaitēt veselībai».

Spānijā pēc brazīliešu modeles Anas Karolīnas Restones nāves 2006.gadā tika aizliegts izmantot modeles ar pārāk zemu ķermeņa masas indeksu, savukārt Londonas, Milānas un Ņujorkas modes nedēļās ieviesti stingrāki noteikumi par bērnu modeļu izmantošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu