6 lietas, par kurām melo viņi...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Melošana! Slavenā seriāla nešpetnais ārsts doktors Hauss šo problēmu raksturo īsi un trāpīgi - melo visi. Izrādās, ka slavenajam doktoram taisnība - zinātnieki konstatējuši, ka 60% cilvēku nav spējīgi norunāt 10 minūšu dialogu bez meliem. Zinātnieki arī apgalvo, ka vīrieši melojot divas reizes biežāk nekā sievietes.

Par ko tad melo vīrieši?

Par savu vecumu

Protams, sievietes ļoti mēdz noklusēt informāciju par savu vecumu, bet arī vīrieši to dara. Kā izrādās, vīriešus vecuma problēma nodarbina pat vairāk par sievietēm.

Par to, cik sieviešu viņiem bijis

Kā saka senā jokā - ja sieviete nosauc seksuālo partneru skaitu, tas jāreizina ar četri, ja vīrietis - tad jādala ar četri, tikai tā varēs uzzināt patiesību. Vīrieši mēdz melot, ja runā par saviem seksuāla rakstura varoņdarbiem, bet to viņi dara cēlu mērķu labā - lai sieviešu acīs izskatītos neatvairāmi.

Par to, ko patiesībā jūt

Princips «puiši neraud» reti kad ļauj vīriešiem būt emocionāli atklātiem. Citu acīs viņi ļoti cenšas izskatīties stipri un neievainojami. Šis ir arī iemesls, kāpēc vīrieši ļoti reti meklē palīdzību pie psihologa.

Par to, kāpēc viņš neatbild uz telefona zvaniem

«Telefons izlādējies», «biju sastrēgumā», «esmu sapulcē» - visu šo pazīstamo frāžu tulkojums ir viens - es nevēlos/ējos ar tevi runāt un teikt, kur es atrodos/ados. Statistika liecina, ka šie ir izplatītākie vīriešu meli, bet jāatzīmē, ka šos melus sievietes izmanto ne retāk.

Par to, cik viņš nopelna

Šajā jomā vīriešiem patīk melot dažādās situācijās, un iemesli tam ir dažādi. Ja sieviete ir finansiāli patstāvīga un pat veiksmīga šajā jomā, tad vīrietis nevar atļauties nosaukt mazu ienākumu summu. Parasti par finansiālām veiksmēm lielās par sevi nepārliecināti vīrieši ar zemu pašapziņu. Tomēr vīriešu vidū ir daudz tādu, kuri par šo jautājumu nevēlas runāt un diplomātiski sarunu novirzīs uz citu tēmu.

Par to, kā tu izskaties

«Dārgā, tu nemaz neesi pieņēmusies svarā!», «Protams, tu lieliski izskaties šajā kleitā!», «Nepārdzīvo, šis matu griezums tev lieliski piestāv!» Nav ko liekuļot, šīs frāzes no vīriešiem visbiežāk pieprasa pašas sievietes. Vienreiz vīrietis uzdrīkstējās pateikt to, ko tiešām domā, lai nekad to nevēlētos darīt atkārtoti. Ja tiešām vēlies dzirdēt patiesību, iemācies neapvainoties.

Dārgā, atceries: ja vīrietis melo, tad tikai tāpēc, lai dāma viņam blakus justos labāk!

Psihoterapeiti Alans un Barbara Pīzi saka, ka ir vairāku veidu meli. Paši skaistākie - baltie meli.

Baltie meli ir mūsu sabiedriskās dzīves daļa un attur mūs no savstarpējas emocionālas sāpināšanas vai aizvainošanas ar aukstu, skarbu, sāpīgu patiesību. Labvēlīgos melus lieto cilvēks, kurš grib kādam palīdzēt.

Uzskatīsim, ka vīrieši sievietēm melo tikai, lai darītu labu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu