Lielisks jaunums vecākiem: Mazo ekspertu skola! (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Mazo ekspertu skola (www.mazoekspertuskola.lv) ir unikāls tiešsaistes resurss Latvijas vecākiem, kurā atrodami praktiski materiāli pirmsskolas vecuma bērnu (2 - 6 gadi) galveno prasmju attīstīšanai, ar mērķi audzināt patstāvīgus, loģiski domājošus un neatkarīgus bērnus.

Mazo ekspertu skola ir virtuāla platforma, kur pirmsskolas vecuma bērnu vecāki var atrast plaša spektra bērna attīstību veicinošus uzdevumus, kā arī radošus padomus, kā sekmēt bērna mācīšanos. Platformas veidošanā tika iesaistīti gan privātā bērnudārza Creakids skolotāji, gan dažādu jomu eksperti, gan sabiedrībā pazīstami vecāki. Materiāli tiks regulāri atjaunoti un papildināti. Mēs vēlētos, lai arī Jūs piedalītos Mazo ekspertu skolas veidošanā, sūtot savus priekšlikumus, daloties pieredzē, publicējot savu bērnu darbu fotogrāfijas vai piedaloties konkursos un iegūstot balvas saviem mazajiem gudriniekiem.

Ko Jūsu bērns apgūs Mazo ekspertu skolā? Skolas mērķis ir palīdzēt izkopt bērnu prasmes: izteikšanos, loģiku un radošo domāšanu, socializēšanos un attiecību veidošanu, kā arī dabas un apkārtnes izpratni.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Tādēļ visi uzdevumi ir sagrupēti sešās disciplīnās

  • Valodas apguve
  • Domāšanas attīstība
  • Mācīšanās sadzīvot ar dabu
  • Veselīga dzīvesveida izpratne
  • Attiecības ģimenē
  • Draudzēšanās un socializēšanās

Zem katras iedaļas Jūs atradīsiet dažādus uzdevumus, ko iespējams izdrukāt, novērtēt un izplatīt sociālajos tīklos. Lai materiālus būtu vieglāk lietot, katram uzdevumam pievienots apraksts, kāds ir tā mērķis, kā arī papildinformācija, lai norādītu:

  • kādam vecumam tas domāts,
  • nepieciešamie papildrīki, lai veiktu uzdevumu,
  • cik apmēram laika vajadzīgs izpildei,
  • kā vēl radoši izmantot uzdevumu.

Mēs aicinām izmantot materiālus radoši - ja manāt, ka uzdevums bērnam ir par vieglu vai par grūtu, mainiet to, lai piemērotu savam bērnam. Un vēlreiz - dalieties ar savām idejām, Jūsu ieguldījums palīdzēs mums kopā apmācīt mūsu mazos ekspertus. Lai ievietotu materiālu internetā, izmantojiet speciālo augšupielādes formu.

163 uzdevumi 105 aktivitātes stundām

Materiāli platformā ir sagatavoti drukājamā formātā - sākot ar pavisam vienkāršiem uzdevumiem, kā punktu savienošana un krāsošana, līdz pat radošām norādēm ēst gatavošanā vai pārgājiena organizēšanā. Katrā sadaļā ir uzdevumi ar noteiktu mērķi un skaidru norādi, kāda vecuma bērniem tie paredzēti un kādi palīglīdzekļi nepieciešami to izpildei. Vecāki platformas izmantošanā var būt radoši un pielāgot uzdevumus savu bērnu vecumam un prasmēm.
Platforma tiks regulāri papildināta ar jauniem materiāliem. Vecāki varēs vērtēt un komentēt jau esošos uzdevumus, kā arī dalīties ar savām idejām un pieredzi. Platformā paredzēti konkursi ar iespējām parādīt bērnu darbus un iegūt dažādas balvas.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Autori un partneri

Mazo ekspertu skola ir izveidota pēc bērnu jogurta zīmola Danonki iniciatīvas kopā ar partneriem: Latvijas Privāto Pirmskolu biedrību, kustību Latvijas Vecāki, bērnudārzu CreaKids un ģimenes portālu Mammamuntetiem.lv. Platformas izveidi atbalstīja vairākas iesaistītās puses, tajā skaitā, privātā bērnudārza CreaKids pedagogi un dažādu jomu eksperti, piemēram, pedagoģe Daina Kājiņa, pediatre Anna Birka, centra Līna psiholoģe Zane Avotiņa, uztura speciāliste Ksenija Andrijanova, runas terapeite Vita Skramane. Savā personīgajā bērnu audzināšanas pieredzē dalījās Latvijā pazīstami vecāki - TV seja un modele Anna Rozīte, filmu producente Krista Preisa, aktrise un modele Dagmāra Legante, septiņu bērnu māmiņa Una Kārkliņa-Gavare, dabas pētnieks, fotogrāfs un TV seja Māris Olte un žurnālists Ansis Bogustovs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu