Veselības aprūpes jaunā koncepcija bez pakalpojumiem atstās 136 000 cilvēku (105)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) izsakot neuzticību veselības ministrei Ingrīdai Circenei (V) un valdībai par nespēju veiksmīgi pārvaldīt veselības aprūpes jomu, vēlas beidzot panākt, ka tā aizdomājas, jo jaunās veselības aprūpes koncepcijas ieviešana bez medicīnas pakalpojumiem var atstāt 136 000 iedzīvotāju.

Šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» LĢĀA vadītājs Pauls Princis stāstīja, ka galvenā sāpē ir par to, ka mazā finansējuma dēļ nozarei trūkst labu speciālistu Latvijas reģionos, tāpat arvien straujāk tiek pāriets uz maksas medicīnu, tādējādi atsevišķām iedzīvotāju grupām liedzot saņemt medicīnas pakalpojumus.

«Virzot jauno veselības aprūpes konceptu, situācija Latvijā var krasi pasliktināties, tādējādi bez medicīnas pakalpojumiem atstājot 136 000 iedzīvotāju,» atzina Princis.

Jau ziņots, ka LĢĀA pagājušajā nedēļā biedru sapulcē pieņēmusi lēmumu izteikt neuzticību Circenei un valdībai veselības aprūpes pārvaldes jomā, teikts asociācijas izplatītajā paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

«Uzskatām, ka valsts un valdība nav solidāra ar saviem iedzīvotājiem, pieļaujot situāciju, kurā pacients valsts garantēto veselības aprūpi nesaņem, radot nacionālu valsts apdraudējumu. Neatbalstām tādu valsts un valdības attieksmi, kura nespēj risināt pacientu veselības aprūpes vajadzības, kas garantētu Latvijas valsts un nācijas attīstību,» teikts paziņojumā.

Tāpat pausts, ka valdības virzītās «reformas» veselības aprūpē pārsvarā ir pretrunīgas, neefektīvas un netaisnīgas, kā arī uzsvērts, ka atbildība par esošo situāciju veselības aprūpes jomā ir jāuzņemas valdībai.

Par uzticības vai neuzticības izteikšanu veselības ministrei un valdībai šonedēļ lems arī Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācija, pastāstīja tās vadītāja Līga Kozlovska. Viņa sacīja, ka personīgi nav apmierināta ar Circenes un valdības līdzšinējo darbu.

Komentāri (105)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu