Iedzīvotāju skaits Baltijā līdz 2060.gadam saruks; Lietuvā - visstraujāk ES

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iedzīvotāju skaits Baltijas valstīs līdz 2060.gadam samazināsies, Lietuvā šī samazināšanās būs visstraujākā starp Eiropas Savienības (ES) valstīm - par 38%, bet Latvija būs otrajā vietā ES ar samazinājumu par 30%, prognozēts Eiropas Komisijas (EK) pārskatā.

EK Ekonomikas un finanšu lietu ģenerāldirekcijas sagatavotajā pārskatā ir prognozēts, ka iedzīvotāju skaits šajā periodā Latvijā samazināsies no diviem miljoniem līdz 1,4 miljoniem (par 30%), Igaunijā - no 1,3 miljoniem līdz 1,1 miljonam (par 15%), bet Lietuvā - no 2,9 miljoniem līdz 1,8 miljoniem (par 38%).

EK demogrāfijas eksperti prognozē, ka iedzīvotāju skaits samazināsies pusē ES dalībvalstu.

Strauja iedzīvotāju skaita samazināšanās tiek prognozēta Bulgārijā un Grieķijā - attiecīgi par 25% un 23%.

Savukārt visstraujākais iedzīvotāju skaita pieaugums tiek prognozēts Luksemburgā, Beļģijā, Zviedrijā, Kiprā un Lielbritānijā.

Pārskats, kurā ir vairāk nekā 400 lappušu, publicēts internetā ar adresi http://ec.europa.eu/economy_finance/publications/european_economy/2015/pdf/ee3_en.pdf

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu