SPRK padomes loceklim padomus sniedz sievas māsa (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija nupat ieguvusi jaunu izpilddirektoru. No jūnija šo amatu ieņems bijušais «Latvijas pasta» valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss, kurš izraudzīts atklātā konkursā. Taču ne visus darbiniekus komisija meklē konkursā, un tas ļauj uzdot jautājumus par iespējamo interešu konfliktu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, kas uzrauga tādas jomas, kā enerģētika, elektroniskie sakari, pasts, un dzelzceļš, jaunu izpilddirektoru meklēja jau kopš gada sākuma. No 45 kandidātiem, kas pieteicās izsludinātajā konkursā tika izvēlēts Aivars Veiss. Viņš iepriekš vadījis Latvijas pastu, Valsts kasi, kā arī strādājis vairākos privātos uzņēmumos.

Inese Krūmiņa, SPRK pārstāve - Viņa iepriekšējā pieredze organizācijas darbības stratēģiskajā plānošanā un arī administratīvajā darbā valsts pārvaldē ir ļoti vērtīga kombinācija, lai viņš varētu turpināt vadīt regulatora izpildinstitūciju.

Tomēr ne visus augsta līmeņa darbiniekus komisija meklē konkursa kārtībā. Tās padomes loceklis Andris Aniņš par savu padomnieci bez konkursa pieņēmis savas sievas māsu Tatjanu Sinkeviču. Aniņš norāda, ka Sinkeviču izvēlējies, jo viņai ir gan jurista, gan ekonomista augstākā izglītība, plaša pieredze valsts un privātajā sektorā, turklāt

viņa esot pārliecības cilvēks,

kura savos darbos apliecinājusi ticību Latvijai, tādēļ viņš neuzskata, ka būtu nonācis interešu konfliktā.

Aniņš: - Ja mēs paskatāmies likumu, kurš nosaka šo kārtību, tad mēs varam pārliecināties, ka tas tā nav. - Pēc likuma. Bet pēc būtības? - Pēc būtības es jums saku – ir tā, kad es vados pēc savas motivācijas un savu motivāciju es balstu uz argumentiem, ko es jau iepriekš izklāstīju.

Viņš skaidro, ka konkursu neesot rīkojis, jo padomniekus piesaistot, kā ekspertus par tobrīd aktuālu jautājumu, bet konkursa rīkošana darbinieka pieņemšanu varētu aizkavēt par vairākiem mēnešiem. Sabiedrības par atklātību Delna direktors Gundars Jankovs gan uzskata, ka šāds arguments neiztur nekādu kritiku.

Gundars Jankovs, sabiedrības par atklātību «Delna» direktors - Manuprāt, tā ir tikai atrunāšanās. Izsludināt konkursu, tas ir ļoti elementāri, vienkārši un, skatoties regulatora mājaslapā, viņiem ir arī sadaļa par darba piedāvājumiem, tā kā izskatās tā, ka tad, kad viņiem nav vajadzīgs konkrēta persona, tiek sludināts konkurss, var pieteikties jebkurš, ir normāla konkurence un viss ir atbilstoši. Bet tad, kad ir vajadzīgs pieņemt konkrētu personu, tad konkurss netiek sludināts.

Viņš uzsver – vēl jo dīvaināku konkursa nerīkošanu padara radniecīgās saites starp Sinkeviču un Aniņu.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu