Balvu novada pašvaldība skolēniem dos iespēju strādāt vasarā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arī šogad Balvu novada pašvaldība dod iespēju skolēniem strādāt vasaras brīvlaikā, pilsētas informācijas portāls Balvi24.lv uzzināja Balvu novada pašvaldībā.

Nodarbinātības pasākumi tiek nodrošināti 96 Balvu novadā deklarētiem skolēniem, kuri mācās vispārizglītojošās vai profesionālās mācību iestādēs un kuri uz nodarbinātības pasākuma uzsākšanas brīdi ir sasnieguši 15 gadu vecumu.

Jauniešu nodarbinātība tiek nodrošināta, ņemot vērā proporciju iedzīvotāju, skolu un skolēnu skaita ziņā, t.i., Balvu pilsētā tiks nodarbināti 36 skolēni, Kubulu, Bērzpils, Tilžas pagastos - 8 skolēni, Vīksnas, Vectilžas, Krišjāņu, Briežuciema pagastos - 6 skolēni, Lazdulejas, Bērzkalnes, Balvu pagastos - 4 skolēni.

Nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā iesaistītie skolēni strādā divas nedēļas, četras stundas dienā (nepilnu darba dienu), 20 stundas nedēļā, saņemot atlīdzību valstī noteiktās minimālās stundas tarifa likmes apmērā par faktiski nostrādātajām stundām.

Vecākiem vai aizbildņiem aizpildīta pieteikuma anketa un ārsta izziņa par veselības stāvokli jānogādā Balvu Bērnu un jauniešu centrā pie lietvedes (14.kabinetā, Brīvības ielā 48, Balvi, Balvu novads, LV-4501) vai Balvu novada pagastu pārvaldēs pie lietvedes/sekretāres. Dokumenti jāiesniedz laikā no 2014.gada līdz 23.maijam.

Pieteikšanās secība nedod nekādas priekšrocības. Pēc iesniegumu saņemšanas, darba grupa, iesaistot iestāžu un pagastu pārvalžu vadītājus, izvērtēs un līdz 31.maijam informēs par rezultātiem. Priekšrocības uz darbu ir skolēniem ar pozitīviem sasniegumiem mācībās un ārpusstundu aktivitātēs, ar labu uzvedību, bez neattaisnotiem kavējumiem un skolēniem, kuri piedalās pozitīvas vietējās kultūrvides veidošanā.

Balvu novada pašvaldības iestādes, kuras vēlas iesaistīt skolēnus nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā, līdz 23.maijam iesniedz rakstisku pieteikumu Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē, sniedzot informāciju, cik skolēniem var nodrošināt darba vietas jūnija un jūlija un augusta mēnešos.

Noteikumi par kārtību, kādā organizējami skolēnu nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā Balvu novadā tika apstiprināti jau 2013.gadā. Tie nosaka kārtību, kādā organizējami skolēnu nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā. Nodarbinātības pasākumus vasaras brīvlaikā finansē Pašvaldība, organizē, koordinē un kontrolē Balvu Bērnu un jauniešu centrs.

Noteikumi un pieteikuma anketa atrodami novada pašvaldības mājas lapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu