/nginx/o/2018/07/16/9693474t1h6156.jpg)
Lai gan citrusaugļus lietojam uzturā diendienā, ir pāris mazāk zināmu. Daži pat tādi, ka latviski nosaukumi tiem nav dzirdēti.
Finger Lime
Zaļais garenās formas citrusauglis tiek dēvēts arī par citrusa kaviāru. Un ne velti, Austrālijā augošā augļa vidus sastāv no daudzām pērļveidīgām bumbiņām. Pārsvarā gan šo augli lieto ēdiena rotāšanai.
/nginx/o/2018/07/16/9693468t1h0850.jpg)
Uniq Fruit
Šis bumbierformas citruss aug Jamaikas klimatā. Tas ir sulīgs un garšo pēc mandarīna un medus. Galvenais pluss - tajā nav sēkliņu!
/nginx/o/2018/07/16/9693469t1hadf1.jpg)
Yuzu
Zinātājiem šis citrusauglis visdrīzāk saistīsies ar japāņu mērci «Ponzu», kuras pamatā ir šis auglis. Auglis garšo pēc citrona un mandarīna sajaukuma. Tā miziņa ir lietojama kā pankūku mīklas piedeva; pavāri no šā citrusa pat maļ pesto.
/nginx/o/2018/07/16/9693470t1h2410.jpg)
Meijera citrons
Atšķirībā no klasiskā citrona šis auglis ir mazāk skābs un ar saldāku garšu. No Meijera citrona skaistās krāsas dēļ veido limonādes un sorbertus.
/nginx/o/2018/07/16/9693471t1hba87.jpg)
Klementīns
Vissaldākā no mandarīna šķirnēm. Visbiežāk to pavāri ir iecienījuši kā salātu piedevu.
/nginx/o/2018/07/16/9693472t1hd5ca.jpg)
Kumkvats
Atšķirībā no citiem citrusaugļiem tam ir mazāk sulas un tieši miza ir tā saldākā daļa. Iekšējā daļa ir skābāka. Visbiežāk lieto kā atsvaidzinošu uzkodu.
/nginx/o/2018/07/16/9693473t1h5f80.jpg)