6 nezināmākie citrusaugļi (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/nevena kukoljac

Lai gan citrusaugļus lietojam uzturā diendienā, ir pāris mazāk zināmu. Daži pat tādi, ka latviski nosaukumi tiem nav dzirdēti.

Finger Lime

Zaļais garenās formas citrusauglis tiek dēvēts arī par citrusa kaviāru. Un ne velti, Austrālijā augošā augļa vidus sastāv no daudzām pērļveidīgām bumbiņām. Pārsvarā gan šo augli lieto ēdiena rotāšanai.

Foto: Flickr/Malcolm Manners

Uniq Fruit

Šis bumbierformas citruss aug Jamaikas klimatā. Tas ir sulīgs un garšo pēc mandarīna un medus. Galvenais pluss - tajā nav sēkliņu!

Foto: flickr.com/Lara604

Yuzu

Zinātājiem šis citrusauglis visdrīzāk saistīsies ar japāņu mērci «Ponzu», kuras pamatā ir šis auglis. Auglis garšo pēc citrona un mandarīna sajaukuma. Tā miziņa ir lietojama kā pankūku mīklas piedeva; pavāri no šā citrusa pat maļ pesto.

Foto: flickr.com/hiromisuzuki

Meijera citrons

Atšķirībā no klasiskā citrona šis auglis ir mazāk skābs un ar saldāku garšu. No Meijera citrona skaistās krāsas dēļ veido limonādes un sorbertus.

Foto: flickr.com/Roy Montgomery

Klementīns

Vissaldākā no mandarīna šķirnēm. Visbiežāk to pavāri ir iecienījuši kā salātu piedevu.

Foto: flickr.com/Jim Lightfoot

Kumkvats

Atšķirībā no citiem citrusaugļiem tam ir mazāk sulas un tieši miza ir tā saldākā daļa. Iekšējā daļa ir skābāka. Visbiežāk lieto kā atsvaidzinošu uzkodu.

Foto: flickr.com/nevena kukoljac
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu