Sprādziena draudu dēļ evakuē Lietuvas prezidenta pili un Viļņas universitāti

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viļņas centrā trešdien pēcpusdienā ieradušies visu operatīvo dienestu darbinieki, saņemot ziņu, ka pie Lietuvas prezidenta pils gatavojas uzspridzināties kāds vīrietis.

Kā vēsta Lietuvas Radio un televīzijas ziņu portāls «Lrt.lt», pie prezidenta pils policijas aplenkumā stāv vīrietis ar lielu koferi. «15min.lt» raksta, ka vīrietis pie pils vārtiem ģērbts melnā, aculieciniekiem viņa apģērbs atgādinot parastu apsardzes darbinieka formastērpu. Evakuēts prezidenta birojs un līdzās esošā Viļņas universitātes centrālā ēka.

Prezidente Daļa Grībauskaite pili atstājusi jau pirms tam un atrodas drošībā, ziņu aģentūru ELTA informējusi viņas galvenā padomniece Daiva Ulbinaite.

Informāciju par iespējamo spridzinātāju pie prezidenta pils policija plkst.16.40 saņēmusi no Lietuvas vadības apsardzes dienesta.

Kā portālam «Delfi.lt» pastāstījuši operatīvo dienestu darbinieki, uz prezidenta pili izsaukti papildspēki. Policisti pagaidām nemēģina vīrietim tuvoties. Ieradies pretterorisma operāciju vienības «Aras» sarunvedējs, sākušās sarunas.

«Aras» komandieris Viktors Grabausks portālam sacījis, ka teritorija tiek pilnībā apsargāta un civiliedzīvotājiem briesmas nedraud.

Policija slēgusi tuvējās vecpilsētas ielas. Izsludināts operatīvais plāns «Vairogs».

Prezidenta biroja darbinieki pa mobilajiem tālruņiem saņēmuši brīdinājumu atstāt ēku pa sānu izejām.

Atsaucoties uz kādu universitātes studenti, portāls ziņo, ka bibliotēkas lasītava tobrīd bijusi cilvēku pilna. Cilvēki aicināti atstāt vēsturisko universitātes ēku un pagalmus, turoties pēc iespējas tālāk no logiem un durvīm. Pēc studentes teiktā, panika lasītavā neesot izcēlusies, vienīgi pie garderobes izveidojusies gara rinda.

Pēc portāla «Balsas.lt» ziņām, uz Viļņas universitātes jumta ieņēmuši pozīcijas snaiperi. Domājams, ka vīrieti tiks mēģināts atbruņot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu