Koalīcija par vienotu prezidenta amata kandidātu cer vienoties līdz 11.maijam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Triju partiju pārstāvji pēc pārrunām par Valsts prezidenta amata kandidāta izraudzīšanos otrdien paziņoja, ka pēdējā robeža kopīga kandidāta nosaukšanai būtu 11.maijs.

«Visdrīzāk, 11.maijs būtu tas datums, kas būtu pēdējā robeža, kurā vajadzētu koalīcijai šo kandidātu nosaukt,» žurnālistiem pavēstīja «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa.

Otrdien partijas vienojās, ka joprojām paliek pie nosacījuma, ka prioritāri ir koalīcijai vienoties par vienu kandidātu. Partijas atkal tiksies nākamnedēļ - otrdien. Ar savu kandidātu klajā varētu nākt ZZS. Nacionālās apvienības (NA) nosauktais iespējamais kandidāts Egils Levits netika atbalstīts.

«Viņš nav Zaļo un zemnieku savienības kandidāts, un ar to pietiek. Mums būs savs kandidāts. Mēs viņu neesam izvirzījuši. Līdz ar to mēs izvirzīsim savu kandidatūru, un, protams, koalīcijā ar viņu runāsim un argumentēsim,» paziņoja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Brigmanim tikšanās laikā koalīcijas partneri neesot pauduši bažas, ka ZZS balsojumā par Valsts prezidentu varētu bloķēties ar opozīciju. Uz jautājumu, vai ZZS var apstiprināt, ka nemeklēs atbalstu pie «Saskaņas», ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis atbildēja: «To es neteicu.» Bet vienlaikus viņš uzsvēra, ka prioritāte ir kopā ar koalīcijas partijām atrast vienotu kandidatūru. Komentējot Māri Riekstiņu kā iespēmo prezidenta amata kandidātu, Brigmanis norādīja, ka viņš nav ZZS biedrs.

«Es meklēšu atbalstu koalīcijā ar savas partijas kandidātu, ko mēs būsim atraduši, domāju, ka ar līdzīgiem uzstādījumiem nāks pārējie koalīcijas partneri,» viņš komentēja.

Brigmanis arī sacīja, ka vairāki sabiedrībā zināmi godīgi cilvēki atsakās, jo nevēlas iziet cauri prezidenta vēlēšanas procesam.

NA un «Vienotības» pārstāvji uzsvēra, ka koalīcijas mērķis ir strādāt līdz nākamajām vēlēšanām.

«Ir mērķis strādāt koalīcijai līdz nākamām Saeimas vēlēšanām. Mūsuprāt, arī šā prezidenta kandidāta atlases kritēriji un meklējumi būtu sasaistāmi ar šo mērķi,» sacīja NA pārstāvis Gaidis Bērziņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu