ASV prezidenta amatam vēlas kandidēt imigrantu atvase Marko Rubio

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV republikāņu senators Marko Rubio pirmdien oficiāli paziņoja, ka pretendēs uz savas kandidatūras izvirzīšanu no Republikāņu partijas ASV prezidenta vēlēšanām 2016.gadā, un šādi apstiprināja ASV mediju dažas stundas iepriekš publicētu ziņu par viņa kandidēšanu.

Rubio sāka savu vēlēšanu kampaņu mītiņā Maiami, aicinot uz jaunu laikmetu Amerikas vadībā.

43 gadus vecais Rubio, kurš ir dzimis trūcīgu kubiešu imigrantu ģimenē, 2011.gadā pirmo reizi kļuva par ASV senatoru. Viņš ASV Senātā pārstāv Floridas štatu.

Rubio savā vēlēšanu kampaņas mītiņā raksturoja nākamgad gaidāmās prezidenta vēlēšanas kā «paaudžu izvēli», netieši norādot uz saviem gados vecākajiem sāncenšiem, sevišķi bijušo ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni, kura svētdien oficiāli paziņoja par pretendēšanu uz savas kandidatūras izvirzīšanu prezidenta vēlēšanām no Demokrātu partijas, un bijušo Floridas gubernatoru republikāni Džebu Bušu, kurš drīzumā varētu oficiāli paziņot par savu kandidēšanu.

«Es esmu dzirdējis dažus ierosinām, ka man vajadzētu paiet malā un gaidīt savu kārtu. Tomēr es to nevaru, jo ticu, ka uz spēles ir mūsu kā īpašas nācijas identitāte un ka es kā prezidents varu visu būtiski mainīt,» sacīja Rubio.

Saskaņā ar viņa teikto amerikāņiem ir «iespēja kļūt par autoriem līdz šim dižākajai nodaļai Amerikas pārsteidzošajā vēsturē». «Mēs to nevaram izdarīt, atgriežoties pie pagātnes līderiem un idejām. Mums ir jāmaina mūsu lēmumi, mainot cilvēkus, kuri tos pieņem,» sacīja Rubio.

«Ir pienācis laiks mūsu paaudzei vest pa ceļu uz jaunu amerikāņu gadsimtu,» teica Rubio.

«Vēl vakar kāds līderis no pagātnes sāka prezidenta vēlēšanu kampaņu, solot atgriezt mūs pagātnē. Tomēr pagātne ir pagājusi, un mēs nekad nedosimies atpakaļ,» piebilda Rubio, netieši norādot uz Hilariju Klintoni.

No Republikāņu partijas oficiāli par kandidēšanu vēlēšanās ir paziņojuši arī senatori Rends Pols un Teds Kruss. Ir sagaidāms, ka drīzumā to darīs arī Džordža Buša jaunākā brālis un eksprezidenta Džordža Buša vecākā dēls Džebs Bušs, kurš ir bijušais Floridas štata gubernators.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu