Pielaide valsts noslēpumam atteikta Spolītim un Tretjakai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) atteicis pielaidi valsts noslēpumam diviem 12.Saeimas deputātiem - «Vienotības» deputātam Veiko Spolītim un «Saskaņas» deputātei, bijušajai izmeklētājai Zentai Tretjakai. Joprojām divi tautas kalpi no SAB nav saņēmuši atbildi par pielaidi valsts noslēpumam, taču zināms, ka pielaide piešķirta «Saskaņas» deputātam Sergejam Potapkinam, kura vārds pēdējā laikā bieži izskanējis saistībā ar viņa sievas veikto nodokļu izkrāpšanas shēmu.

Tretjaka LTV raidījumam «Panorāma» norādījusi, ka saņēmusi atteikumu un ka viņai tas bijis nepatīkams pārsteigums.

Arī Spolītis medijiem apstiprinājis, ka pielaidi darbam ar valsts noslēpumu nav saņēmis.

Spolītis tika ievēlēts Saeimā no «Vienotības» saraksta, bet izstājās, kad atklātībā nāca ziņas, ka viņš sodīts par braukšanu dzērumā. Spolītis izcieta sodu - administratīvo arestu uz piecām diennaktīm par braukšanu 1,4 promiļu reibumā.

SAB atbildi par pielaidi valsts noslēpumam vēl nav saņēmis «Saskaņas» deputāts Mihails Zemļinskis un ZZS deputāts Artis Rasmanis.

Tikmēr, kā norāda «Panorāma», pielaidi valsts noslēpumam ir saņēmis «Saskaņas» deputāts Sergejs Potapkins, kura sieva iesaistīta apjomīgā nodokļu izkrāpšanas shēmā.

Kopumā patlaban pielaide valsts noslēpumam ir 38 deputātiem, 52 tautas kalpi pielaidi nav pieprasījuši, jo viņiem darba pienākumu veikšanai tā nav nepieciešama, bet vēl sešiem parlamentāriešiem pielaide liegta jau iepriekšējo sasaukumu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu