Ēģiptes prezidenta vēlēšanas notiks 26. un 27.maijā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ēģiptes prezidenta vēlēšanas notiks 26. un 27.maijā, vēsta valsts kontrolētā laikraksta «Al Ahram» interneta izdevums, atsaucoties uz Augstāko prezidenta vēlēšanu komisiju.

Ja neviens no kandidātiem neiegūs vairāk par 50% balsu, 16. un 17.jūnijā otrajā vēlēšanu kārtā sacentīsies divi veiksmīgākie pirmās kārtas pretendenti.

Uzvara vēlēšanās tiek prognozēta līdzšinējam Ēģiptes bruņoto spēku komandierim Abdelam Fataham as Sisi, kas pērnvasar vadīja apvērsumu, kurā tika gāzts pirmais demokrātiskās vēlēšanās ievēlētais prezidents Muhameds Mursi.

Šonedēļ as Sisi paziņoja, ka aiziet no armijas un atkāpjas no aizsardzības ministra amata, lai piedalītos prezidenta vēlēšanās.

Līdz ar viņu savu kandidatūru pieteicis vēl tikai viens pretendents - kreiso arābu nacionālistu pārstāvis Hamdīns Sabahi, kas ierindojās trešajā vietā 2012.gada vēlēšanās, kurās uzvarēja Mursi.

Kopš armijas apvērsuma Ēģiptē izvērstas plašas represijas pret gāztā Mursi pārstāvēto Musulmaņu brālību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu