Neauglības ārstēšanas kampaņas ietvaros piedzimis pirmais bērniņš

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šāgada 16.martā ģimenei no Zemgales, kurai neauglības ārstēšanas kampaņas ietvaros tika piešķirts finansējums pilnīgi apmaksātajai medicīniskās apaugļošanas procedūrai, piedzimis bērniņš. «Tā ir brīnišķīga ziņa ikvienam kampaņas idejas atbalstītājam un Latvijas sabiedrībai kopumā, kas ir kā priekpilna dāvana kampaņas divu gadu jubilejā!» atzīst Laila Vārtukapteine, SIA «ELVI Latvija», kas ir galvenā neauglības ārstēšanas kampaņas atbalstītāja, komercdirektore.

«Medicīniskā apaugļošana ir sarežģīta un laikietilpīga medicīniskā procedūra, kuras rezultātā rodas jauna dzīvība – ilgi gaidītais bērns, uz kuru citreiz gaida un cer pat daudzus gadus. Diemžēl ne vienmēr procedūra rezultējas ar grūtniecību un arīdzan ar dzemdībām. Taču šai ģimenei no Zemgales tas ir izdevies – pārim 16.martā piedzimis vesels un ņiprs dēls! Sveicam jauno ģimeni, bet pārējām ģimenēm novēlam – nekad nepadoties, nepaturēt problēmu sevī, tikties ar speciālistiem un kopīgi risināt jautājumu,» skaidro Artūrs Sondors, Klīnikas EGV, kas arī ir viena no galvenajām kampaņas atbalstītājām, direktors un operējošais ginekologs.

«Šādas ziņas patiesi dara laimīgus! Laimes kauss ir pilns ne tikai jaunajiem vecākiem un jaundzimušā radiniekiem, bet arī mums – atbalstītājiem. Pašlaik kampaņas ietvaros ir piedzimis tikai viens bērniņš, bet arī tas ir pierādījums tam, ka visi kopā spējam palīdzēt, šķiet, tik sarežģītā un varbūt pat tik ģimeniskā jautājumā,» atzīst L.Vārtukapteine.

Neauglības ārstēšanas kampaņa ilgst kopš 2013.gada pavasara un tās mērķis ir vērst Latvijas sabiedrības uzmanību uz reproduktīvās veselības jautājumiem un to risināšanas iespējām, kas tiešā veidā ir saistīts ar demogrāfijas situācijas veicināšanu mūsu valstī. Pateicoties uzņēmumu un cilvēku ziedojumiem, divos gados finansiālais atbalsts pilnīgi apmaksātajam medicīniskās apaugļošanas kursam būs sniegts jau 17 ģimenēm no visas Latvijas.

Padarīt Latviju bagātāku aicina biedrība «Labu darot» ar mazumtirgotāju ELVI, Klīniku EGV, mājsaimniecības lielveikalu «DOMO», ātrās ēdināšanas restorānu ķēdi «Hesburger», veikalu-noliktavu ALKOUTLET DZĒRIENI&VĪNI, AS VIRŠI-A degvielas uzpildes stacijās un lietotu preču mazumtirgotāju «KRISTĪNE-RR». Papildu informāciju par kampaņu var meklēt biedrības «Labu darot» mājaslapā: www.labudarot.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu