KNAB partijām licis atmaksāt valsts budžetā pretlikumīgi izlietotus 108 014 eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir pabeidzis pārbaudes par partiju finansēšanas noteikumu ievērošanu 2013.gadā, kā rezultātā pieņemti 14 lēmumi par pretlikumīgi izlietotu līdzekļu atmaksu valsts budžetā par kopējo summu 108 014,48 eiro, no tiem divi lēmumi ir par pretlikumīgi izlietoto valsts finanšu līdzekļu atmaksu valsts budžetā par kopējo summu 41 096,46 eiro, TVNET informēja KNAB pārstāve Laura Dūša..

2013.gadā partijām ziedoto finanšu līdzekļu apjoms pieaudzis līdz 3,2 miljoniem eiro,

bet veikto dāvinājumu skaits - līdz 4200.

KNAB pabeidzis politisko partiju un to apvienību 2013.gada pārskatu un saņemto dāvinājumu (ziedojumu) likumības un patiesuma pārbaudes un saskaņā ar likumā noteikto kārtību sniedz pārskatu par atklātajiem partiju finansēšanas pārkāpumiem.

Veikto gada pārskatu par 2013.gadu pārbaužu rezultātā KNAB ir konstatējis 14 administratīvos pārkāpumus, par ko administratīvi sodīts kopējā apmērā 2440 eiro. Lielākā daļa izdarīto pārkāpumu ir saistīti ar gada pārskatu neiesniegšanu un savlaicīgu gada pārskatu neiesniegšanu.

Vienlaikus KNAB veica 2013.gadā partiju saņemto ziedojumu (dāvinājumu) pārbaudes, kā rezultātā ir konstatēti deviņi administratīvie pārkāpumi, kas saistīti ar ziedojumu sarakstu savlaicīgu neiesniegšanu, un tika piemērota administratīvā atbildība 205 eiro apmērā.

Atbilstoši likuma prasībām birojs jau trešo gadu publicē savā mājas lapā informāciju par politisko partiju saņemtajām iestāšanās naudām un biedru naudām, kuru kopsumma 2013.gadā gadā vienam partijas biedram pārsniedza 284,57 eiro - kopumā 427 463 eiro apmērā.

Savukārt par gada pārskatu par 2013.gadu neiesniegšanu atbilstoši Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma prasībām

sniegtas trīs prasības tiesā par politisko partiju darbības apturēšanu

- par politiskajām partijām «Suverenitāte», «Par dzimto valodu!» un «A8 partija».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu