«Saskaņa» neatbalstīšot Andra Bērziņa pārvēlēšanu prezidenta amatā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pašreizējais Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, visticamāk, nevar rēķināties ar «Saskaņas» (S) atbalstu atkārtotai ievēlēšanai prezidenta amatā, jo opozīcijā esošā «Saskaņa» nevēlas stiprināt viņu atbalstošās partijas ZZS pozīcijas, turklāt tā nav aizmirsusi Bērziņa lēmumu neuzticēt valdības veidošanu «Saskaņas» līderim Nilam Ušakovam, tā šodien vēsta «TV3 ziņas».

«TV3» norāda, ka «Saskaņa» lūkojas citu kandidātu virzienā, un viens no šādiem kandidātiem ir bijušais ārlietu ministrs, Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš.

Deputāts Ainars Latkovskis un arī vairāki citi politiķi «TV3 ziņām» norādījuši, ka Andris Bērziņš tik tiešām ir sācis savu priekšvēlēšanu kampaņu un tieši pēdējās dienās «mēģina makšķerēt «Saskaņas» atbalstu».

Līdz šim atbalstu Andra Bērziņa atkārtotai pārvēlēšanai prezidenta amatā ir paudusi viņu pārstāvošā partija ZZS, kuras priekšsēdētājs Augusts Brigmanis vēl nesenajā partijas kongresā apliecināja gatavību balsot par Bērziņu, ja vien viņš pats piekritīs izvirzīt savu kandidatūru uz otro prezidentūras termiņu. Andrim Bērziņam gan nav 100% atbalsta ZZS rindās un īpaši skeptiski viņa kandidatūru vērtē atsevišķi Latvijas Zaļās partijas biedri.

Lai iegūtu vairāk nekā 51 balsi Saeimā, Andrim Bērziņam būtu vajadzīgs arī partijas «No sirds Latvijai» atbalsts. Ja šī partija bloķētos kopā ar «Saskaņu» un ZZS, viņam būtu nodrošinātas 52 balsis, turklāt ar atbalstu Andris Bērziņš varētu rēķināties arī no atsevišķiem «Vienotības» deputātiem, piemēram, Vjačeslava Dombrovska un bijušajiem Valmieras pašvaldības pārstāvjiem. Tomēr bez «Saskaņas» balsīm viņam būtu problemātiski iegūt Saeimas vairākuma atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu