Ēģiptē slēdz divas viesnīcas tūristu izvarošanas dēļ (61)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ēģiptes Tūrisma ministrija ir anulējusi licences divām viesnīcām Šarmelšeihā pēc ziņām, ka tur notikušas seksuālas uzmākšanās tūristēm un viņu izvarošanas, kuras viesnīcu vadība ignorējusi, vēstīja laikraksts «Ahram Online».

Tūrisma ministrs Hišams Zaazu nolēma anulēt licences pieczvaigžņu vienīcai «Hilton Sharks Bay» un četrzvaigžņu viesnīcai «Sharm Holiday Resort».

Pirms tam britu laikrakstā «Daily Mail» 40 gadus veca britu tūriste paziņoja, ka viņu izvarojis kādas Šarmelšeihas pieczvaigžņu viesnīcas apsargs. Ēģiptes Tūrisma ministrija pirmdien paziņoja, ka ir sākusi šī nozieguma izmeklēšanu.

Zaazu informēja, ka pērn Šarmelšeihas viesnīcās konstatēti trīs izvarošanas gadījumi un apmēram 150 seksuālas uzmākšanās gadījumi.

Tūrisma ministrija paziņoja, ka atbilstoši likumam anulēs viesnīcas licenci, ja viesnīcā tiek pārkāptas sabiedriskās uzvedības normas vai tā veicina «kaitējuma nodarīšanu valsts tēlam un tās drošībai».

Ministrija arī solīja nekavējoties īstenot tiesiskus pasākumus pret jebkuru tūrisma industrijas darbinieku, kas atmaskots tūristu seksuālā vajāšanā.

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu