Kuri ir bērniem draudzīgie Rīgas parki? Dalies viedoklī! (21)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Aiz loga kļūst aizvien siltāk, un mēs ar bērniem vēlamies arvien biežāk uzturēties svaigā gaisā. Viena no vietām, kurp doties, ir bērnu spēļu laukumiņi. Aplūkojām vairākus Rīgas parkus un vietas, kur noris aktīva bērnu spēlēšanās. Priecāsimies, ja arī tu, lasītāj, padalīsies savā pieredzē un novērojumos.

 
Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

Kronvalda parks

Kronvalda parks (sākotnēji Strēlnieku dārzs) ir Vecrīgas kanālmalas apstādījumu sastāvdaļa 11,92 ha platībā, kuru norobežo Elizabetes un Kr. Valdemāra iela, kā arī Kronvalda un Kalpaka bulvāris.

Bērnu laukumiņš: viens no pirmajiem, tomēr ar laiku diemžēl tā arī nav paplašinājies atrakciju piedāvājumā. Atrodas netālu no kanāla, kur bērnus tā tik pievilina pīlītes.

Nogāze ir augsta, tāpēc vecākiem jābūt uzmanīgiem.

Parciņam otrā pusē ir arī iela, kurā valda aktīva satiksme. Labierīcības izmantojamas Kongresu namā vai pie parka esošajā maksas tualetē.

Foto: Edgars Kalmēns, TVNET
 
Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

Lucavsala

Pavisam nesen Lucavsala asociējās vien ar mazdārziņu rindām, taču jau pagājušajā sezonā tā viennozīmīgi ir līdere no vietām, kur atpūsties ar bērniem.

Bērnu laukumiņš: plašs, daudzveidīgs - piemērots jebkuram vecumam. Vieta, kurp var doties ar ģimeni kaut uz visu dienu. Protams, jāņem vērā, ka tuvumā ir peldvietas, tāpēc mazi bērni jāuzmana rūpīgāk. Sezonas laikā darbojas arī kafejnīca, kur var iegādāties uzkodas, bet tikpat daudzas ģimenes turp dodas, līdzi ņemot savus piknika grozus.

Lai gan labierīcības ir tuvu, apmeklētāji sūdzas, ka tās nav gana tīras.
Foto: Edgars Kalmēns, TVNET
 
Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

Māras dīķis un dārzs

Māras dīķis ir mākslīga ūdenskrātuve Rīgā uz Mārupītes starp Torņakalnu un Āgenskalnu. Pie dīķa izveidots 11 ha lielais Māras dārzs, lejpus dīķa pie Mārupītes Arkādijas parks.

Bērnu laukumiņš: Āgenskalnā pie Māras dīķa ierīkotais bērnu laukumiņš ir iemīļots tuvumā dzīvojošajiem bērniem. Standarta atrakciju piedāvājums, bet, novērojot lielo interesentu pieplūdumu, noteikti prasītos plašāks. Lai gan blakus esošā ainava ar gulbīšiem un pīlītēm ir skaista, vecākiem bērni jāuzmana - jo

dīķis ir un tomēr paliek dīķis.

Arī pa netālu esošo ielu ir samērā aktīva satiksme. Mīnuss, ka tuvumā nav labierīcību vai vietu, kur iegādāties ko uzkožamu. Tomēr pāri ielai esošais Arkādijas dārzs ir ļoti skaists jebkurā gadalaikā, un tas var kalpot par pastaigas turpinājuma vietu.

Foto: Edgars Kalmēns TVNET
 
Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

Mežaparks

Mežaparks ir Rīgas pilsētas apkaime Ziemeļu rajonā, kurā ietilpst Rīgas pilsētas daļa Saules dārzs. Mežaparka apkaime atrodas nedaudz uz ZA no Rīgas centrālās daļas Ķīšezera krastā. Pa sauszemi tā robežojas ar Čiekurkalna, Brasas, Sarkandaugavas un Mīlgrāvja apkaimi, bet pa ūdeni tai ir robežas ar Jaunciema apkaimi Ķīšezera pretējā krastā. Mežaparka apkaimes robežas ir Ķīšezers, Ķīšezera iela, Gaujas iela, dzelzceļš, Tilta iela, Viestura prospekts un robežas līnija gar Mežaparku.

Bērnu laukumiņš: ļoti liels, daudzveidīgs un bērniem iemīļots. Patiešām atrakciju ziņā viens no lielākajiem Rīgā. Šūpoles, trepes un slidkalniņš ir maģiskas būves, kas kā pārdabisks magnēts pievelk ikvienu garāmejošu ķiparu. Mežaparkā arī ir tāds darbīgo bērnu magnēts - gan mazais bērnu rotaļu laukums mazuļiem no trīs gadu vecuma, gan rotaļu un sporta pilsētiņa un atpūtas laukums bērniem.

Priecē, ka laukumiņš ir meža koku ielokā - blakus beidzot nav nedz bīstama ūdenstilpe, nedz iela.

Tas drošības un arī veselības labad. Netālu ir arī kafejnīca, tomēr labierīcības gan prasītos tuvāk, ja nav vēlmes līst turpat krūmiņos.

Foto: Edgars Kalmēns TVNET
 
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Vērmanes dārzs

Vērmanes dārzs ir viens no krāšņākajiem Rīgas parkiem – uz neskaitāmajiem soliņiem ik dienu atpūšas rīdzinieki un pilsētas viesi, vēsturiskajā estrādē pulcējas šahisti un notiek dažādi koncerti, savukārt bērnus priecē labiekārtots rotaļu laukums. Vērmanes dārzs atrodas Rīgas centrā starp Tērbatas, Elizabetes, Krišjāņa Barona un Merķeļa ielām. Tas ir otrs vecākais parks Rīgā un izveidots par ziedojumiem 19.gadsimta sākumā.

Bērnu laukumiņš: visiecienītākais centrā dzīvojošajiem bērniem. Apmeklētāju šeit vienmēr ir ļoti daudz, tāpēc pat prasītos šī bērnu spēļu zona plašāka un dažādāka. Lai gan apkārt ir ielas, parku ietver sēta, kas priecē. Netālu ir gan labierīcības, gan vieta, kur nopirkt ko uzkožamu.

Ja nebaida lielas cilvēku masas, šī vieta jums patiks!
Foto: Edgars Kalmēns TVNET
 
Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

Ziedoņdārzs

Ziedoņdārzs ir unikāls Rīgas parks – tas iezīmē robežu starp pilsētas centru un nomali. No vienas puses gar to slienas A.Čaka ielas staltie mūra nami, no pārējām ievij koka apbūve, šauras ieliņas. Iekārtots neilgu laiku pirms II Pasaules kara, mūsdienās Ziedoņdārzs atguvis savu vēsturisko šarmu – tur laiku labprāt pavada gan ģimenes ar bērniem, gan padzīvojuši ļaudis.

Bērnu laukumiņš: bērnu spēļu laukumiņš, kas domāts vairāk centrā dzīvojošām ģimenēm ar bērniem. Skaists parks ar strūklaku un zaļo zonu, tomēr vecākiem jātur acis vaļā, jo blakus ir ielas. Šeit

bieži arī tiek izvesti pastaigās suņi, no kuriem jāuzmanās.

Parka apmeklētāji sūdzas, ka līdzās nav labierīcību.

Foto: Edgars Kalmēns, TVNET
Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu